Salvatorul de pisici! A salvat deja 50 de patrupede

Ultima actualizare:

    Pisica stătea  cocoţată la  15 m înălţime
Pisica stătea cocoţată la 15 m înălţime

Urcă în copaci cât mai sus cu putinţă ca să le scape de câini sau de oamenii care aruncă în ele cu pietre. Ajung la o înălţime atât de mare încât nu se mai îndură să coboare. Miaună şi imploră ajutorul. Dar cine să le dea jos? Cum pompierii nu mai vin la asemenea cazuri, au apărut pe piaţă salvatorii de pisici.

10 februarie, ora 9.00, cartierul bucureştean Drumul Taberei. O pisică stă cocoţată într-un copac la nivelul etajului 4. E acolo de trei zile şi miaună continuu. Nu se ştie cum de a ajuns în vârful pomului, cert este că nu se mai poate da jos de frică. Anca o vede de la geam, i se face milă de ea şi începe să sune la autorităţi: cei de la Poliţia Locală sector 6 spun că nu e treaba lor şi o îndrumă spre Protecţia Animalelor, acolo însă nu răspunde nimeni, încearcă şi la 112 în speranţa că un echipaj de la Pompieri o va salva. Dispecerul îi transmite că nu este un caz de urgenţă, că e normal ca pisica să stea în copac şi că va coborî când i se va face foame.

”Nu am putut să o las blocată acolo. Nu mâncase şi nu băuse apă de trei zile, aşa că am încercat să caut alte soluţii. Într-un final, am dat de Mihai”, ne-a povestit tânăra. Bărbatul are 35 de ani, este alpinist utilitar şi la nevoie salvează felinele cocoţate. Pe pisica din Drumul Taberei a dat-o jos în cinci minute. S-a urcat după ea la 15 metri înălţime, fără să se lege cu cordelina, a băgat-o într-un sac de rafie şi a coborât-o. Imediat a zbughit-o sub o maşină.

”Fac asta de patru ani, timp în care am salvat 50 de pisici. Dacă anul trecut am avut opt cazuri, de la începutul lui 2019 au fost deja nouă”, spune Mihai, căruia de mic i-a plăcut să se caţere. ”Am abilitatea asta, ştiu să fac priză, dar e clar că e şi periculos, sunt şi copaci spinoşi. Am urcat după feline şi până la nivelul etajului 9, le-am scos din jgheaburile caselor, dar am salvat şi un câine. Cineva şi-a bătut joc de el şi l-a urcat în pom, la etajul 2. Era un pudel mic, de 5 luni”, îşi continuă povestirea bărbatul. Recunoaşte că în felul acesta îşi suplimentează veniturile. Tariful său este între 200 şi 250 de lei, în funcţie de distanţă. Şi asta pentru că nu are maşină şi este obligat să vină la adresă cu taxiul, tocmai din Buftea. ”Îmi câştig existenţa şi salvez şi o viaţă. Oricât de mică e, contează. Vin doar la cazurile din Bucureşti, pentru că nu am cu ce să mă deplasez”. Dacă aveţi nevoie de Mihai, sunaţi-l la 0767.979.747!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
horoscop 4 august jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
cozonac jpg
chair 4922358 1280 jpg
manastirea caraiman jpg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
presedinte1 jpg
Centru sortare numarare RetuRO (2) jpg
satul Polovragi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net