Șase polițiști rutieri din Bacău, acuzați de luare de mită. Cât cereau șoferilor să nu-i amendeze


    Foto: România TV
Foto: România TV

Conduceai cu viteză mare sau depășeai pe linia continuă în unele zone din județul Bacău? Riscai să te oprească oamenii legii! Dar nu ca să te sancționeze, ci să-ți ceară șpagă pentru a te „ierta”.

Șase polițiști de la postul din Dărmănești sunt acum anchetați de Direcția Generală Anticorupție într-un dosar de luare de mită. Agenții de rutieră cereau între 400 și 500 de lei de la șoferii pe care îi opreau în trafic pentru viteză excesivă sau depăşire pe linie continuă. Potrivit anchetatorilor, polițiștii făceau acest lucru foarte des, încă de la începutul anului 2021.  

Polițiștii au fost denunțați la DGA   

În cele din urmă, o persoană a sunat la linia de call center a Direcţiei Generale Anticorupţie şi a povestit cum procedau poliţiştii.

„În cursul zilei de 17 noiembrie 2021, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău şi ofiţerii de poliţie judiciară ai D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Bacău, împreună cu alte 4 servicii judeţene anticorupţie (Vaslui, Iaşi, Covasna şi Suceava), ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, efectuează percheziţii domiciliare în 5 locaţii, dintre care una la sediul unei instituţii publice, fiind puse în executare 6 mandate de aducere precum şi ordonanţe de ridicare de înscrisuri”, au precizat reprezentanţii DGA- Serviciul Judeţean Anticorupţie Bacău.  

Suspecţii de luare de mită urmează să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău în vederea audierii şi luării măsurilor care se impun. De menţionat este că Poliţia Dărmăneşti nu are şef de un an de zile. 

Citește și: 

25 de polițiști din Sibiu, suspectați de corupție. Oamenii legii cereau bani de la șoferi ca să îi ierte

Şeful Poliţiei Eforie, acuzat că lua şpagă lunea şi joia

cub horoscop iertare png
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
cub isabela onoriu png
FotoJet (3) jpg
antonia sexy jpg
Shakira jpg
FotoJet (2) jpg
femeie frig casa jpeg
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2022 28 ianuarie Sfantul Efrem Sirul gabriel toma chituc jpg
femeie frig casa jpeg
Terminator jpg
Bryan Johnson jpg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
Ivona Nenu jpg