Scene incredibile, după retragerea apelor, între sinistraţi şi autorităţi

Ultima actualizare:
Soldaţii au venit să ajute, iar localnicii s-au uitat
Soldaţii au venit să ajute, iar localnicii s-au uitat

Puhoaiele au făcut ravagii: au doborât crucile din cimitire, au distrus case, poduri şi drumuri, au luat cel puţin două vieţi. Sinistraţii sunt atât de disperaţi încât au vrut să vândă nisipul adus de torenţi.

Scene  apocaliptice, după trecerea puhoaielor.


    La Novaci, în Gorj, localnicii se ceartă pe nisipCaptură: digi24.ro
La Novaci, în Gorj, localnicii se ceartă pe nisipCaptură: digi24.ro

Case rupte, cimitire răscolite, drumuri şi poduri distruse. Mii de oameni au rămas fără gospodării şi aşteaptă să fie ajutaţi de autorităţi. Oamenii au scos din nămol ce au mai găsit: dulapuri, scaune, fotolii, covoare, cărţi, scule, veselă, damigene.


    La Novaci, în Gorj, localnicii se ceartă pe nisipCaptură: digi24.ro
La Novaci, în Gorj, localnicii se ceartă pe nisipCaptură: digi24.ro

La Novaci, din judeţul Gorj, una din cele mai afectate localităţi, s-au petrecut scene incredibile. Poliţiştii au fost nevoiţi să păzească nisipul adus de viitură pentru că localnicii voiau să „îl fure”.

La Novaci, în Gorj, localnicii se ceartă pe nisip
La Novaci, în Gorj, localnicii se ceartă pe nisip

Cu casele aproape distruse, mai mulţi localnici au început să care nisipul adus „de Dumnezeu”, dar nu ca să îl folosească la reconstrucţia gospodăriilor, ci să îl vândă. „Să dăm şi noi 2-3 maşini şi să cumpărăm pături să acoperim copiii”, s-a plâns o localnică din Novaci, citată de digi24.ro.

Poliţiştii au păzit pietrişul de pe drum

Primarul oraşului, Dumitru Leuştean, a fost nevoit să cheme poliţiştii să păzească nisipul pe care ar vrea să îl folosească la repararea digurilor. În zonele lovite de puhoaie sunt imagini apocaliptice.

La Novaci, în Gorj, localnicii se ceartă pe nisip
La Novaci, în Gorj, localnicii se ceartă pe nisip

Localnicii se uită cu ochii în lacrimi la locul unde au avut gospodăriile şi grădinile. Alţii scot munţi de nămol din casele aproape distruse. Toţi aşteaptă ajutoarele promise. Nu vor avea prea mult timp la dispoziţie. De luni, se întorc furtunile şi vijeliile, tot în zonele sinistrate.

Flash News

Zeci de morminte din cimitirul din Bascov au fost distruse de apele ce au devastat comuna. Puhoaiele au dărâmat monumentele din piatră, au inundat cavourile și au răvăşit crucile din lemn. „Nu se mai știe acum cine unde e îngropat”, spun oamenii, citaţi de Mediafax.• Arhiepiscopia Râmnicului a îndemnat preoţii să „înalţe rugăciuni pentru contenirea ploilor”, informează Mediafax. În parohiile din zonă a început o colectă de strângere de conserve, ulei, orez, zahăr, făină, apă îmbuteliată, produse de igienă şi îmbrăcăminte, care vor fi distribuite familiilor afectate, prin preoţii parohi.• Echipajele ISU Argeș au reluat căutarea bărbatului de 71 de ani, din localitatea Stroeşti, dispărut marți în apele pârâului Merișani, al cărui cadavru a fost văzut miercuri. În cele din urmă, omul a fost găsit la 7 km distanţă. O a doua persoană, un bărbat de 40 de ani, din aceeaşi localitate, dată dispărută de marți după-amiază a fost găsit la 10 km distanţă.• Viiturile au distrus complet 54 de locuințe din Vaideeni, judeţul Vâlcea, iar alte câteva zeci fiind avariate. În total, 200 de persoane sunt sinistrate. Prefectura Vâlcea a trimis la Vaideeni ajutoare şi cazarmament.• Şapte localităţi din judeţul Caraş-Severin sunt inundate, iar o linie ferată privată pe traseul Oraviţa - Timişoara era ieri blocată de ape. Sunt pagube în şapte localităţi.• Aproximativ o sută de locuinţe din oraşul Gătaia din judeţul Timiş au fost evacuate, până ieri după-amiază, de către pompieri, după ce apa a intrat în case în urma revărsării unui pârâu.

Hidrologii au emis ”cod portocaliu” de inundaţii, pentru unele râuri mici din bazinul Izei, în judeţul Maramureş, şi bazinul superior al Someşului Mare, în judeţul Bistriţa Năsăud. Sunt aşteptate scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice Mureş, Bega Veche, Bega,Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna, Drincea, Desnăţui, Jiu, Olt, Vedea, Argeş, până azi, în jurul orei 21.• Edilii sectoarelor 2 şi 4 din Capitală au deschis trei puncte de prim ajutor pentru românii care au rămas fără case. Bucureştenii pot dona alimente, apă, îmbrăcăminte şi pături pe Şos. Ştefan cel Mare (intrare Aleea Circului), la Piaţa Sudului şi pe Bd. Şincai (Parcul Tineretului).

Viiturile au lăsat în case munţi de nămol
Viiturile au lăsat în case munţi de nămol

Soldaţii cu lopata, sinistraţii cu privitul

Zeci de militari au mers în localităţi inundate pentru a ajuta pe sinistraţi. Au avut de scos munţi de noroi din case şi gospodării. Şi de data aceasta, au fost unii care s-au uitat în timp ce soldaţii munceau în locul lor. În localitatea Vaideeni, judeţul Vâlcea, 29 de militari  au ajutat la degajarea drumurilor de gunoaiele aduse de ape, iar alţi 18 soldaţi au trudit în comuna Bascov, din judeţul Argeş.

Scene apocaliptice după inundaţii
Scene apocaliptice după inundaţii

După ploi torenţiale, vine canicula!Ploile au răvăşit vestul şi sudul ţării, iar în următoarele zile ne loveşte canicula. Meteorologii anunţă că astăzi intră în ţara noastră un val de aer fierbinte şi uscat, dinspre  sudul Câmpiei Ruse, care va aduce temperaturi de 35˚C în aproape toată ţara. „Masa de aer ajunge vineri în ţara noastră. Sâmbătă, duminică şi luni, vor fi 35˚C în aproape toată ţara, chiar 36˚C în Moldova. Însă, luni se întorc ploile. Vor fi furtuni, vijelii, în vestul, sud-vestul şi centrul ţării, iar în aceste zone temperaturile coboară uşor”, ne-a explicat meteorologul Mihai Huştiu, de la ANM.

image
image
image
image
image
image
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net