Scene șocante la Iași. O tânără şi-a învelit copilul într-o plapumă şi l-a aruncat pe geam, apoi a sărit şi ea

Într-un incident tragic din Iași, o femeie a fost implicată într-un incendiu care a cuprins un apartament situat la etajul trei al unui bloc.

Din păcate, bebelușul este în stare gravă / foto: ISU Iași
Din păcate, bebelușul este în stare gravă / foto: ISU Iași

Situația a fost deosebit de gravă, determinând femeia să ia o decizie extremă pentru a-și salva copilul de aproximativ un an.

Femeia a fost înconjurată de flăcări

Incendiul a împiedicat evacuarea mamei și a copilului din dormitorul lor. Femeia, care se lupta cu flăcările și fumul dens, a luat decizia de a acționa rapid. Inițial, a încercat să cheme ajutorul aruncând haine pe fereastră pentru a atrage atenția vecinilor sau a echipajelor de urgență care au sosit în scurt timp în urma apelului la numărul unic de urgență 112.

Din păcate, situația s-a deteriorat rapid, iar, într-o mișcare disperată, femeia a învelit copilul într-o plapumă și l-a aruncat pe geam, în speranța că acest gest extrem îl va salva pe micuț. Ulterior, ea însăși a sărit, încercând să scape de flăcările care se extindeau în încăpere.

În ce starea se află mama

La fața locului, echipele SMURD și pompierii au intervenit rapid. Acestea au preluat atât pe femeie, cât și pe copil, și i-au transportat de urgență la spital pentru îngrijiri medicale.

„În aleea Decebal este un incendiu cu flacara deschisă la etajul 3. De la fereastra apartamentului a sărit o femeie de aproximativ 30 cu bebelușul de aproximativ 1 an. Femeia conștientă, cu fractura de membru inferior si arsuri. Copilul areactiv, dispneic. Au fost preluați de echipaj saj C si transportați de urgenta la UPU Spiridon respectiv UPU Pediatrie.

Femeia în vârsta de 30 ani, politrauma prin cădere de la inaltime (aprox 12m). Contuzie coloana cervicala. Contuzie toracoabdominala. Fractura de bazin. Arsura prin Flacăra gr 1-2 Sc aprox 9% membru superior drept a declarat Prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași, potrivit BZI. 

Bebelușul de cinci luni este în starea critică

Starea copilului de 5 luni este extrem de gravă, declară reprezentanții Spitalului de Copii Sfânta Maria din Iași. 

„Copilul în vârstă de 4 luni a suferit o politraumă prin cădere de la înălțime. Starea lui generala este extrem de gravă. Pacientul suferă de un traumatism cranio-cerebral sever, o contuzie toraco-abdominal. In momentul de fata se asteapta rezultatele investigatiilor CT, toraco abdominal, cranio cerebral si coloana verticala cervicala. Pacientula prezentat la sosire in UPU stop-cardiorespirator care a impus manevre de resuscitare”, a transmis dr. Catalina Ionescu, purtator de Cuvant al Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii “Sf. Maria”

În paralel cu evacuarea victimelor, pompierii au continuat să lupte împotriva flăcărilor, depunând eforturi considerabile pentru a stinge incendiul și a evita răspândirea acestuia în întregul bloc.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net