Două vagoane au ars ca o torță! De la ce a pornit incendiul din Gara Cluj-Napoca

Ultima actualizare:

Duminică dimineață, un incendiu a avut loc în Gara din Cluj Napoca. Focul a cuprins două vagoane dintr-o garnitură de tren care era garată. Primele verificări făcute de către pompieri arată că, cel mai probabil, focul a fost aprins de persoane fără adăpost, care voiau să se încălzească în unul dintre vagoane.

Incendiul a cuprins două vagoane dezafectate Foto: stiridecluj.ro
Incendiul a cuprins două vagoane dezafectate Foto: stiridecluj.ro

Ce au anunțat cei de la ISU

Incendiul a cuprins două vagoane dintr-o garnitură dezafectată, garată pe o linie adiacentă din Gara Cluj-Napoca. La faţa locului au intervenit două autospeciale de stingere de la ISU Cluj, pompierii lichidând incendiul înainte ca acesta să se extindă, scrie Observatornews.ro. 

„Prin dispeceratul comun din cadrul ISU Cluj, a fost anunţată compania naţională de căi ferate pentru a se opri alimentarea cu energie electrică a liniilor de înaltă tensiune situate deasupra garniturii de tren”, a anunţat ISU.

De la ce a pornit focul 

Un bărbat în vârstă de aproximativ 40 de ani, care a suferit răni minore, a fost transportat la spital. Conform primei evaluări, acesta prezenta arsuri superficiale la nivelul feţei şi suspiciuni de intoxicaţie cu fum.

„Cercetările preliminare arată că incendiul a pornit de la focul aprins de persoane fără adăpost, într-unul dintre vagoane, pentru a se încălzi”, precizează reprezentanţii pompierilor. În urma evenimentului, Poliţia judeţeană Cluj a deschis dosar penal pentru distrugere şi vătămare corporală din culpă.

Incendiu în Gara Basarab din București

În luna decembrie a anului 2022 a avut loc un incendiu și în Gara Basarab. Focul s-a extins cu repeziciune, iar fumul gros și materialele aruncate în vagoane au făcut dificilă acţiunea pompierilor. Au intervenit cu 15 autospeciale după ce au ajuns greu lângă vagoane şi au adus apă din cartierul Giuleşti. Nu au fost găsite victime, iar în total, 12 vagoane s-au transformat în scrum.

Alt incendiu în Gara de Nord 

Și în luna septembrie a anului 2023, un incendiu puternic a izbucnit lângă Gara de Nord din București, unde au luat foc două vagoane dezafectate. Fumul dens și negru se vedea atunci la kilometri distanță. Pompierii au intervenit cu 7 autospeciale cu apă și spumă pentru stingerea incendiului. Nu au fost victime.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net