Schimbare importantă la STB. Iată ce trebuie să faci, ca să nu-ți iei amendă

Oficialii Societății de Transport București (STB) au comunicat recent că, în perioada 10 - 16 ianuarie 2024, vor avea loc lucrări de modernizare a sistemului lor digital de plată.

Controlorii trebuie să țină cont de aceste disfuncționalități / foto: arhiva
Controlorii trebuie să țină cont de aceste disfuncționalități / foto: arhiva


Această actualizare va implica înlocuirea sistemului actual cu unul mai avansat și eficient. Demersul face parte din eforturile continue ale STB de a îmbunătăți și a moderniza experiența de călătorie pentru utilizatorii săi.

Pe durata acestor lucrări de actualizare, din cauza unor probleme tehnice inevitabile, aplicația mobilă InfoSTB și posibilitatea de a efectua plăți contactless cu cardul bancar la dispozitivele de validare din mijloacele de transport vor întâmpina unele disfuncționalități.

Aceste inconveniente temporare sunt un efect secundar necesar al procesului de modernizare.

Într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a STB, reprezentanții au transmis: „Îmbunătățim sistemul digital de plată! În urma feedback-ului primit de la călători, am decis să facem această actualizare importantă. În perioada 10 - 16 ianuarie, vom trece la un sistem de comunicații mai performant.”

Ei au continuat, exprimându-și scuzele pentru orice neplăceri cauzate de aceste modificări temporare și asigurând publicul că echipele de control din teren vor fi informate și vor lua în considerare aceste disfuncționalități ale sistemului de plată în perioada menționată.

Deși controlorii au fost anunțați să țină cont de aceste probleme, cel mai sigur este să urcați în mijloacele de transport în comun cu bilet luat prin alte căi, pentru a nu avea surprize. 

În concluzie, mesajul STB subliniază angajamentul lor de a îmbunătăți calitatea serviciilor de transport public:

„Lucrăm zi de zi pentru a vă oferi un serviciu de transport public mai bun: modern, digitalizat și mai eficient. Acesta este noul chip al STB!” Această inițiativă este un pas semnificativ în transformarea digitală a serviciilor de transport public din București.

Deși controlorii au fost anunțați să țină cont de aceste probleme, cel mai sigur este să urcați în mijloacele de transport în comun cu bilet luat prin alte căi, pentru a nu avea surprize. 

Cât sunt amenzile pe STB

Este obligatoriu ca toți pasagerii să dețină un titlu de călătorie validat sau un document care confirmă dreptul la gratuitate, în lipsa cărora vor fi supuși unei amenzi. În 2023, există și alte situații care pot atrage sancțiuni.

Plata unui bilet asigură accesul la toate mijloacele de transport public de suprafață din Regiunea București-Ilfov pentru o durată de 90 de minute. În cazul titlurilor de călătorie integrate cu metroul, acestea permit utilizarea tuturor mijloacelor de transport public de suprafață și a metroului timp de 120 de minute.

Pentru 2023, Societatea de Transport București (STB) a stabilit următoarele amenzi

  1. Pentru călătoria fără un titlu de călătorie valid sau fără un document justificativ, amenda este între 300-500 RON.
  2. Împiedicarea personalului STB să-și exercite atribuțiile la bordul vehiculelor, în stații sau la capetele de linii atrage o amendă între 100-150 lei.
  3. Amenda pentru acțiuni precum solicitarea deschiderii ușilor între stații, deranjarea șoferului în timpul mersului sau ocuparea locurilor cu bagaje fără a valida un bilet suplimentar este între 100-500 lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
Impozit - calcule - facturi - FOTO Shutterstock
carmen harra jpg
bell pepper 569070 1280 jpg
femei celebre iubiri jpg
virbanc 1280x720 jpg
Traditii de Florii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net