FOTO Bucureștenii vor circula cu autobuze electrice, iar 51 au ajuns deja. Când vor fi puse în circulație

Ultima actualizare:

Gata cu hârburile vechi de peste 50 de ani de la STB. Bucureștenii vor circula cu mijloace de transport noi, electrice și dotate modern. Viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu, anunţă că primele 51 de autobuze electrice BMC au ajuns în România. Se află în Portul Constanţa şi în curând vor porni spre Bucureşti. Viceprimarul spune că primele autobuze electrice vor fi scose pe traseu în luna decembrie.

image

Vehiculele au fost livrate cu 4 luni mai devreme

Este vorba despre un lot de 100 de autobuze electrice, achiziționate cu fonduri nerambursabile de la Fondul de Mediu. Pentru acestea vor fi livrate treptat și 100 de stații de reîncărcare.

„Primele 51 de autobuze electrice BMC au ajuns în România!

Am depus toate eforturile pentru ca bucureștenii să poată circula cu autobuzele #electrice până la sfârșitul acestui an și astăzi avem rezultatele: Vehiculele au fost livrate cu aproximativ 4 luni mai devreme față de termenul prevăzut în contract”, a scris pe Facebook viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu.

Autobuzele se află în prezent în Portul Constanța și vor pleca spre #București.

Acesta este primul lot din cele 100 de autobuze electrice pe care Primăria Capitalei le-a achiziționat. Celelalte 49 de autobuze electrice vor sosi în luna noiembrie, iar până pe 2 Decembrie vor fi livrate, treptat, și 100 de stații de încărcare.

Cele 100 de vehicule, care vor înnoi flota STB, sunt achiziționate cu fonduri europene nerambursabile, prin programul Programul Operațional Regional.

Primele autobuze electrice vor circula pe străzile din Capitală până la sfârșitul anului. Acestea vor fi introduse treptat în circulație, timp în care se vor realiza:

➖Montarea și configurarea echipamentelor ITS

➖Training-ul șoferilor STB și al personalului tehnic

➖Testele de anduranță

➖Probele efectuate pentru recepția autobuzelor”, se arată în postarea pe rețeaua socială.

Și primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat în urmă cu patru zile că au flota STB a fost înnoită cu 100 de troleibuze Solaris.

„Iată câteva imagini cu troleibuzele Solaris care vor circula în București de la începutul anului viitor.

 Cele 100 de troleibuze, achiziționate cu fonduri nerambursabile de la Fondul de Mediu, vor avea 12 m, podeaua complet coborâtă, spațiu destinat cărucioarelor pentru persoane cu dizabilități, vor fi dotate cu computer de gestiune management vehicul cu funcții GPS, sistem de informare audio-video, aer condiționat și o autonomie minimă de 20 de km.

 Garanția funcționării va fi de minimum 300.000 km de la data punerii în exploatare sau minimum 5 ani”, a scris primarul general pe facebook.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cirese piata slatina olt   foto alina mitran (6) jpeg
image
image
image
image
image
image
Dr  Vlad Ciurea jpeg
crocodil pixabay jpg
2925A0F4 C385 4830 B11E 00CE28E4267F jpeg
Furtuna solara FOTO Shutterstock
mancare de tip fast food jpg
Alegeri FOTO Shutterstock jpg
alegerile europarlamentare jpg
tractor fermier pesticide tratament shutterstock 2243080773 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net