Cum arată primul autobuz electric produs în România. A fost prezentat la cel mai important târg internațional de profil

 O companie românească a prezentat la Busworld 2023, cel mai important târg internațional de profil, primul autobuz electric. Totodată, a anunțat și că are în plan un tramvai, un tren electric rapid și un metrou, scrie adevărul.ro.

Autobuzul este expus la Busworld Europe Foto: Facebook
Autobuzul este expus la Busworld Europe Foto: Facebook

Cum arată autobuzul electric

Busworld, cea mai mare expoziție internațională din domeniul autobuzelor și autocarelor, a ajuns la cea de-a 50-a ediție. Iar în premieră, Automecanica Mediaș a prezentat primul său autobuz 100% electric. Acesta are 12 metri lungime, iar fabricantul spune că poate face toată gama, de la 6 la 18 metri. 

Autobuzul prezintă toate caracteristicile tehnice pe care producătorii de top din acest domeniul le-au lansat pe piață. Producerea lui în România va stimula dezvoltarea pe orizontală și a altor companii și vine în întâmpinarea conceptului european de transport verde cu un înalt grad de calitate și eficiență energetică și cu o atenție specială pentru design-ul urban de avangardă. Familia de autobuze din portofoliul Automecanica conține toata gama de lungimi de la 6 la 18 metri”, a explicat Andrei Scobioală, CEO-ul Automecanica Mediaș. 

În funcție de versiune, autobuzul poate fi pus în mișcare de un motor electric, cu putere între 176 de cai și 340 de cai și cuplu între 1.300 Nm și 3.000 Nm, cuplat la o baterie de înaltă tensiune cu o capacitate de până la 420 kWh. Pachetul de baterii poate avea între 5 și 12 celule și este dispus în plafonul vehiculului. Producătorul nu precizează sursa motoarelelor electrice și a bateriilor, dar, cel mai probabil, sunt „Made in China”.

Primul autobuz electric produs în România Foto: autm.ro
Primul autobuz electric produs în România Foto: autm.ro

Tren și metrou în 2026

În cadrul conferinței de prezentare a autobuzului electric AM12, CEO-ul Automecanica Mediaș a anunțat că uzina vrea să-și extindă portofoliul în transporturi. 

„Strategia companiei pe termen scurt și mediu este să vină către clienți începând cu 2024 cu prototipul pentru tramvai, în 2025 prototipul electric de tren ușor de viteză și în 2026 prototipul de metrou, a anunțat compania.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
iepure paste istock jpg
furnici jpg
biserica romani credinciosi FOTO adevarul
Slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală din București 16 aprilie 2023 FOTO Inquam Photos Alexandru Busca  (3) jpg
Balamuc jpeg 2 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net