Schimbări la transportul elevilor! Abonamentele STB se pot face doar online

Ultima actualizare:

Societatea de Transport București a anunțat că abonamentele gratuite pentru elevii care sunt înscriși la o școală din București sau Ilfov se vor putea face numai online, prin intermediul aplicației YouthTB.

Abonamentele pentru cei din București și Ilfov se vor face online Foto: Pixabay
Abonamentele pentru cei din București și Ilfov se vor face online Foto: Pixabay

Potrivit celor de la STB, aplicația permite obținerea abonamentelor metropolitane, valabile în perioada anului școlar, pe toate liniile de transport public de suprafață. Nu este necesar ca elevii să dețină un card de transport.

Reprezentanții STB menționează că pentru a putea beneficia de un transport gratuit, utilizatorul trebuie să aibă statutul de elev înscris la o unitate școlară acreditată de București sau Ilfov. Cât despre studenți, pot beneficia de un abonament de 50% reducere, numai în următoarele condiții: să aibă vârstă de până la 26 de ani, să fie înmatriculat la o instituție de învățământ superior acreditată din Municipiul București sau Județul Ilfov, forma de învățământ cu frecvență.

Situații excepționale pentru obținerea cardului fizic 

Reprezentanții STB spun că numai în câteva situații excepționale se pot face abonamente direct la ghișeu. Când beneficiarii declară pe propria răspundere că nu au posibilitatea de a avea acces la aplicație de pe telefonul mobil sau atunci când aplicația nu funcționează.

În momentul de față, nu este clar ce se va întâmpla cu decontul la facultăți pentru studenții care nu au abonament și își cumpără unul după această schimbare. Ca ei să își primească banii înapoi trebuie să prezinte la secretariat cardul de transport, card care în prezent amintim că nu se mai cere. Probabil, spun studenții, li se va cere o dovadă de tip print-screen în locul cardului fizic. 

Despre aplicația YouthTB

Simplu, comod, accesibil, fără să așteptați la centrele de vânzare, fără birocrație. În câteva minute de la instalare sunteți posesorii unui abonament pentru transportul de suprafață. Nu mai purtați grija cardului, de acum abonamentul îl aveți în aplicația YouthTB”, au declart reprezentanții STB. 

Parteneri

image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net