Schimb─ârile pentru anul ╚Öcolar 2022 - 2023. Ce propune ministrul Educa╚Ťiei

Notele din gimnaziu s-ar putea s─â nu mai fie relevante pentru admiterea la liceu, dup─â ce Legea educa╚Ťiei na╚Ťionale va fi modificat─â. 

inceput de an scolar jpeg
├Äncep├ónd din 2022, Legea educa╚Ťiei na╚Ťionale se va modifica

Ministrul Educa╚Ťiei, Sorin C├«mpeanu, a transmis c─â notele ╚Öi-au pierdut foarte mult din relevan╚Ť─â, iar acestea s-ar putea s─â nu mai fie importante pentru admiterea la liceu.

Media din ciclul gimnazial, neimportant─â pentru admiterea la liceu

Sorin C├«mpeanu a subliniat c─â nu ar sus╚Ťine importan╚Ťa mediei generale din gimnaziu pentru admiterea la liceu, deoarece acestea ╚Öi-au pierdut foarte mult din relevan╚Ť─â. Acesta nu consider─â c─â este corect ca aceste note s─â fie premiate, fiind luate ├«n calcul la media final─â a examenelor na╚Ťionale, ├«n cadrul unei interven╚Ťii televizate la Digi24.

C├ót despre examenele na╚Ťionale, inclusiv examenul de bacalaureat, ministrul Educa╚Ťiei a subliniat c─â acestea vor fi adaptate perioadei de doi ani, ├«n care elevii au fost nevoi╚Ťi s─â studieze ├«n condi╚Ťii de criz─â sanitar─â, datorat─â pandemiei cu virusul Sars-Cov-2.

Elevii pot intra la liceu f─âr─â a sus╚Ťine Evaluarea Na╚Ťional─â

De asemenea, se pare c─â Sorin C├«mpeanu dore╚Öte o recunoa╚Ötere mult mai mare a performan╚Ťelor ╚Öcolare din ciclul gimnazial. 

Vezi ╚Öi Elevii ar putea s─â nu mai sus╚Ťin─â Evaluarea Na╚Ťional─â pentru a intra la liceu. Ce condi╚Ťii trebuie s─â ├«ndeplineasc─â

├Än urma particip─ârii la concursurile na╚Ťionale ╚Öi realizarea unor rezultate deosebite, elevii ar putea intra la liceul dorit f─âr─â a mai sus╚Ťine examenul de Evaluare Na╚Ťional─â. 

Aceast─â echivalare se va face doar pe baza rezultatelor ob╚Ťinute la olimpiadele corespondente profilului clasei ├«n care elevii doresc s─â urmeze ciclul liceal.

Totu╚Öi, o astfel de practic─â nu este complet nou─â. ├Än acest moment, elevii de liceu, care au ob╚Ťinut premii la olimpiadele ╚Öcolare interna╚Ťionale, se pot ├«nscrie la facultate f─âr─â a mai sus╚Ťine concursul de admitere. 

stanga
dreapta
copii scoala click ro jpg
copii scoala jpg
scoala 0 jpeg
copii la scoala jpeg

Evaluarea standardizată, direct pe calculator și digitalizată

├Äncep├ónd cu acest an ╚Öcolar, ministrul Educa╚Ťiei a mai prezentat c─â urmeaz─â ╚Öi o digitalizare a sistemului de corectare a lucr─ârilor de la examenele na╚Ťionale ╚Öi evaluare standardizat─â, motivul principal fiind eliminarea ÔÇ×subiectivismului factorului umanÔÇŁ.

Evalu─ârile standardizate urmeaz─â s─â aib─â la loc la finalul anului ╚Öcolar, iar acestea vor fi dedicate elevilor din clasele I - VII. Aceast─â evaluare are rolul de a observa preg─âtirea elevului la o anumit─â materie.  

Pentru elevii din clasele I - VII, aceast─â evaluare va fi organizat─â la Limba ╚Öi literatura rom├ón─â ╚Öi Matematic─â. ├Än schimb, pentru elevii de liceu, din clasele IX - XI, Evaluarea standardizat─â va fi organizat─â la Limba ╚Öi literatura rom├ón─â ╚Öi, ├«n func╚Ťie de profil ╚Öi specializare, Matematic─â sau Istorie.

Cite╚Öte ╚Öi Evalu─ârile din ╚Öcoli se vor face pe calculator? Anun╚Ťul ministrului Educa╚Ťiei

Semestrele, înlocuite cu module

Primul modul ├«ncepe pe 5 septembrie 2022 ╚Öi se ├«ncheie pe 21 octombrie, c├ónd to╚Ťi elevii vor avea vacan╚Ť─â. P├ón─â acum, doar cei din ├«nv─â╚Ť─âm├óntul pre╚Öcolar ╚Öi primar beneficiau de vacan╚Ť─â de o s─âpt─âm├ón─â ├«n luna octombrie. 

Iar asta nu este prima modificare pe care o s─â trebuiasc─â s─â o suporte elevii. ├Äncep├ónd de anul viitor, elevii vor avea anul ╚Öcolar ├«mp─âr╚Ťit ├«n cinci module.

Primul modul de studiu va ├«ncepe pe data de 5 septembrie ╚Öi se va ├«ncheia pe 21 octombrie, c├ónd ace╚Ötia vor avea parte de o vacan╚Ť─â. 

stanga
dreapta
sorin cimpeanu
sorin cimpeanu 1 jpeg
sorin cimpeanu jpeg
sorin cimpeanu jpeg
sorin cimpeanu jpeg

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

matteo jpg
harta ANM 6 iulie 2022 jpg
4 laura cosoi jpg jpeg
lauren nava croaziera secrete (1) jpg
Monica Tatoiu
BeFunky collage (2) jpg
emil rengle
1 zahar shutterstock 1649448835 jpg jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Smartphone Apple iPhone 13 FOTO Shutterstock
pahare   nunta   wine g2eb1bccbb 1280 jpg
viorel hrebenciuc jpeg
Kate Middleton ┼či Prin┼úul William
sf cuv sisoe cel mare sf mc lucia din roma 148107 jpg
woman 2566854 1920 jpg