Evalu─ârile din ╚Öcoli se vor face pe calculator? Anun╚Ťul ministrului Educa╚Ťiei

Anul acesta, ministrul Educa╚Ťiei a prezentat c─â se va urma o digitalizare a sistemului de corectare a lucr─ârilor de la examenele na╚Ťionale ╚Öi evaluarea standardizat─â a elevilor, pentru a se elimina ÔÇ×subiectivismul factorului umanÔÇŁ

sorin cimpeanu jpeg
Sorin Cîmpeanu propune o Evaluare standardizată modernă, prin intermediul tehnologiei

A╚Öadar, Ordinul de ministru are ├«n vedere pilotarea evalu─ârii standardizate a elevilor din clasele I - XI, cu excep╚Ťia elevilor din clasa a VIII-a, la disciplinele Limba ╚Öi literatura rom├ón─â, Matematic─â ╚Öi Istorie, potrivit Adev─ârul

Ce presupune Evaluarea standardizat─â

├Än urma acestei modific─âri, elevii din 329 de ╚Öcoli vor fi evalua╚Ťi prin intermediul sistemului de Evaluare standardizat─â. ├Än perioada 30 mai - 10 iunie, se va face evaluarea elevilor din clasele i - VII, iar ├«n perioada 30 mai - 8 iunie, elevii din ciclul liceal vor fi supu╚Öi evalu─ârilor. 

La nivelul fiec─ârui jude╚Ť sau sector din Bucure╚Öti, pilotarea evalu─ârii standardizate se va organiza ├«n c├óte 7 unit─â╚Ťi de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt. 

Vezi ╚Öi Ministrul C├ómpeanu vrea noi teste pentru elevi, p├ón─â la sf├ór╚Öitul anului ╚Öcolar

Evaluarea standardizată are loc la finalul anului școlar și este dedicată elevilor din clasele I - VII. Această evaluare are în vedere nivelul de pregătire al elevului la o anumită materie.

Pentru elevii din clasele I - VII, aceasta este organizat─â la Limba ╚Öi literatura rom├ón─â ╚Öi Matematic─â. Pentru elevii de liceu, din clasele IX - XI, Evaluarea standardizat─â este realizat─â la Limba ╚Öi literatura rom├ón─â ╚Öi, ├«n func╚Ťie de profil ╚Öi specializare, Matematic─â sau Istorie. 

Pentru realizarea noului sistem de evaluare, Inspectoratele ╚Öcolare jude╚Ťene ╚Öi cele din Capital─â vor trebui s─â se asigure c─â elevii dispun de un num─âr suficient de device-uri: calculatoare, laptopuri, tablete sau telefoane inteligente, pentru a se asigura c─â, ├«n perioada desf─â╚Öur─ârii probei de evaluare, aceasta s─â poate fi sus╚Ťinut─â f─âr─â probleme de natur─â logistic─â sau tehnic─â

Testele sus╚Ťinute de elevi vor avea ├«n vedere s─â respecte programa ╚Öcolar─â corespunz─âtoare pentru fiecare clas─â ╚Öi disciplin─â la care elevii vor trebui s─â sus╚Ťin─â proba de Evaluare standardizat─â. 

Cite╚Öte ╚Öi Calendarul anului ╚Öcolar 2022-2023. ╚ścoala va ├«ncepe la 5 septembrie

De asemenea, timpul de lucru este diferit pentru elevii din ├«nv─â╚Ť─âm├óntul primar ╚Öi cel liceal. Elevii din clasele primare vor avea la dispozi╚Ťie 30 de minute, ├«n timp ce elevii din ├«nv─â╚Ť─âm├óntul gimnazial ╚Öi liceal vor avea la dispozi╚Ťie 60 de minute pentru rezolvarea itemilor. 

stanga
dreapta
sorin cimpeanu
sorin cimpeanu jpeg
evaluare nationala jpeg
evaluare nationala 0 jpeg

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

gabi badalau evenimente jpg
image png
peter imre corina d─ânil─â jpg
646x404 (1) jpg
Peter Imre, osp─âtar   galerie foto jpeg
BeFunky collage (46) jpg
printul paul 1 jpeg
paula seling 0 jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
646x404 (1) jpg
stranut raceala femeie batista jpeg
BeFunky collage (46) jpg
cazare cluj untold jpg
ILUSTRATIE BENZINA 05 002 INQUAM Photos Octav Ganea jpg
printul paul 1 jpeg