Evaluările din școli se vor face pe calculator? Anunțul ministrului Educației
Anul acesta, ministrul Educației a prezentat că se va urma o digitalizare a sistemului de corectare a lucrărilor de la examenele naționale și evaluarea standardizată a elevilor, pentru a se elimina „subiectivismul factorului uman”.
Așadar, Ordinul de ministru are în vedere pilotarea evaluării standardizate a elevilor din clasele I - XI, cu excepția elevilor din clasa a VIII-a, la disciplinele Limba și literatura română, Matematică și Istorie, potrivit Adevărul.
Ce presupune Evaluarea standardizată
În urma acestei modificări, elevii din 329 de școli vor fi evaluați prin intermediul sistemului de Evaluare standardizată. În perioada 30 mai - 10 iunie, se va face evaluarea elevilor din clasele i - VII, iar în perioada 30 mai - 8 iunie, elevii din ciclul liceal vor fi supuși evaluărilor.
La nivelul fiecărui județ sau sector din București, pilotarea evaluării standardizate se va organiza în câte 7 unități de învățământ.
Vezi și Ministrul Câmpeanu vrea noi teste pentru elevi, până la sfârșitul anului școlar
Evaluarea standardizată are loc la finalul anului școlar și este dedicată elevilor din clasele I - VII. Această evaluare are în vedere nivelul de pregătire al elevului la o anumită materie.
Pentru elevii din clasele I - VII, aceasta este organizată la Limba și literatura română și Matematică. Pentru elevii de liceu, din clasele IX - XI, Evaluarea standardizată este realizată la Limba și literatura română și, în funcție de profil și specializare, Matematică sau Istorie.
Pentru realizarea noului sistem de evaluare, Inspectoratele școlare județene și cele din Capitală vor trebui să se asigure că elevii dispun de un număr suficient de device-uri: calculatoare, laptopuri, tablete sau telefoane inteligente, pentru a se asigura că, în perioada desfășurării probei de evaluare, aceasta să poate fi susținută fără probleme de natură logistică sau tehnică
Testele susținute de elevi vor avea în vedere să respecte programa școlară corespunzătoare pentru fiecare clasă și disciplină la care elevii vor trebui să susțină proba de Evaluare standardizată.
Citește și Calendarul anului școlar 2022-2023. Școala va începe la 5 septembrie
De asemenea, timpul de lucru este diferit pentru elevii din învățământul primar și cel liceal. Elevii din clasele primare vor avea la dispoziție 30 de minute, în timp ce elevii din învățământul gimnazial și liceal vor avea la dispoziție 60 de minute pentru rezolvarea itemilor.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!