Se deschide un nou aeroport internațional în România. Când va fi inaugurarea

Primul aeroport internațional construit în România după Revoluție va fi inaugurat pe 15 iunie. Este vorba de Aeroportul Internațional Brașov, construit la Ghimbav, la 12 kilometri de municipiu. Pentru a sărbători cum se cuvine inaugurarea, pe 10 și 11 iunie autoritățile din Brașov organizează tururi ale aeroportului și concerte cu artiști celebri.  

Aeroportul Brașov
Aeroportul Brașov va avea al treilea terminal ca mărime din România. Foto: monitorulexpres.ro

Terminalul acestei aerogări va deveni al treilea ca dimensiuni din România, după cele de la Otopeni și Cluj-Napoca. Brașovul va deveni al 17-lea oraș din România care are aeroport pentru curse de pasageri 

Ce trebuie să știți despre Aeroportul Internațional Brașov 

Proiectul și planul au costat aproximativ 70 de milioane de euro. Pista are o lungime de 2820 m o lățime de 45 m și acostamente betonate de câte 7,5 m. Pe pista aeroportului va putea ateriza și decola orice tip de avion, cu excepția lui A380, pentru care trebuie un terminal special și o pistă mai lungă.  

Cum se va desfășura sărbătoarea dedicată Aeroportului Brașov 

În zilele de 10 şi 11 iunie, braşovenii și turiștii curioși să vadă noua aerogară, sunt invitați la „Zilele porţilor deschise la Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav” anunță brasov.net. Vor fi concerte iar printre vedetele care vor cânta se numără Ştefan Bănică Junior, trupele Zdob şi Zdub şi Headaway, Olivia Adams şi Raluk.

 În cele două zile vor fi organizate show-uri aviatice, asigurate atât de Aeroclubul Român, cât şi de alte organizaţii din domeniul aviației. Participanții la sărbătoarea aeroportului vor putea participa la tururi ale aeroportului și vor putea vedea pe un ecran de mari dimensiuni transmisiuni din avioane sau din turnul de control. Totul se va încheia cu focuri de artificii şi show-uri laser. 

Care vor fi primele destinații pe care se va zbura de pe Aeroportul Brașov

Au fost stabilite și primele curse care vor decola spre destinații externe de pe noul aeroport. Pe 15 iunie va decola și prima cursă după cum anunță wikipedia.org. Aceasta va fi operată de noua companie românească Dan Air în direcția Stuttgart. Pe 16 iunie vor decola de pe Aeroportul Brașov două curse sezoniere, operate de companiile Aegean Airlines (spre Heraklion) li Animawings (spre Antalya) 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image png
zacusca dovlecei 1 png
Ghid de cumpărare TV Smart 2021: Cum să alegi cel mai bun televizor inteligent? jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net