Culmea entuziasmului! Aeroportul Brașov, nelansat, dar cu recenzii de 4,5 stele

Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav, reprezintă unul dintre proiectele importante de infrastructură, din România.

Aerogara încă este în construcție, aeroportul nefiind, evident, operațional. Cu toate acestea, brașovenii sunt atât de entuziasmați de viitorul aeroport, încât au început, de câțiva ani, chiar, să acorde note și să încarce recenzii, pe Google!

Aeroportul de cinci stele așteaptă avioanele

„Va aduce multe beneficii unui oraș frumos ca Brașov! Se va deschide în 2023!”, „Cel mai frumos și modern aeroport din țară!”, „Principala poartă de acces către cel mai frumos oraș și cei mai impresionanți munți ai României” sunt doar câteva dintre recenziile de cinci stele acordate aeroportului, încă nedeschis.

De altfel, în terminal, au mai fost organizate diverse evenimente, așa că viitorii pasageri au avut șansa să tragă cu ochiul la cum va arăta aeroportul, care are și site oficial și pagină Facebook.

Citește și: Cel mai modern aeroport din Europa, la Braşov. Cum va arăta şi spre ce oraşe vei putea zbura

Este de înțeles entuziasmul brașovenilor, până la urmă, dacă ținem cont de faptul că oamenii din zonă nu vor mai fi nevoiți să străbată kilometri buni și să piardă timp pe drum sau la check-in atunci când urmează să călătorească cu avionul, de pe aerodromurile „vecine”, Otopeni sau Sibiu.

Aglomerația de pe șoselele învecinate este, de asemenea, binecunoscută. Momentan, singurele avioane care zboară în zonă sunt cele de pe aerodromul deținut, în vecinătate, de Aeroclubul României și elicopterele de la IAR Ghimbav.

Nostalgia vremurilor trecute

De altfel, brașovenii sunt de înțeles, aceștia fiind nostalgici, probabil, după o activitate aviatică intensă, în zonă, dacă ținem cont de istoria locului. La IAR Ghimbav, România a avut una dintre marile întreprinderi aeronautice autohtone.

Astfel, construcția viitorului aeroport a început în urmă cu 10 ani, în 2012, odată cu realizarea pistei, terminată doi ani mai târziu. Din exterior, aeroportul pare gata,  construcția fiind într-un stadiu avansat al execuției.

Logistica și infrastructura, însă, reprezintă micile detalii care urmează să fie puse la punct.

Citește și: Creștere alarmantă: 3.288 de cazuri noi cu SARS-CoV-2. București și Brașov, în fruntea listei!

Autoritățile locale doresc să lege aerian Brașovul de Budapesta, Munchen, Bergamo, Istanbul și Tel Aviv. Rutele interne vizate sunt Timișoara, Oradea, Iași și, dacă se va dovedi profitabil, probabil, București.

Reprezentaţii Direcţiei pentru implementarea proiectului Aeroportului Internaţional Braşov au anunţat, la începutul anului 2022, câteva destinaţii potenţiale pentru zborurile de la Ghimbav. Printre aceste destinaţii se află Viena, Munchen sau Londra. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net