Aproape 200 de turiști români, lăsați cu ochii în soare în aeroport

Ultima actualizare:

Situație disperată pentru 180 de turiști români care urmau să plece într-o vacanță mult așteptată, sâmbătă, 4 iunie, în Antalya, Turcia.

După ce au ajuns la aeroport și au realizat toate formalitățile de securitate, cei 180 de turiști așteptau îmbarcarea, în jurul prânzului, cu gândul la soarele și apa caldă a mării care îi aștepta.

Turiștii au așteptat o veste timp de trei ore

Doar că, timpul trecea și vacanța nu mai începea. Trei ore au avut de așteptat cei 180 de turiști pentru a fi informați în legătura cu soarta vacanței lor.

Astăzi, 4 iunie 2022, operatorul Aerro Direkt, care urma să efectueze un zbor charter pe ruta București – Antalya, cu decolare la ora 12.30, a anunțat anularea cursei. Anunțul a fost transmis la ora 15.43, după mai multe amânări ale procedurii de îmbarcare.

Citește și: Aeroportul Otopeni, printre cele mai slabe din lume

Cei 180 de pasageri au fost asistați la preluarea bagajelor de cală și au fost conduși în zona publică, într-o sală de așteptare, unde se pot întâlni cu turoperatorul. În această zonă, personalul CNAB le oferă în continuare asistență”, au anunțat reprezentanții Aeroportului internațional Henri Coandă din Otopeni.

Bineînțeles, pentru situația apărută responsabilitatea aparține în totalitate companiei care trebuia să asigure zborul, aeroportul fiind doar platforma pe care se desfășoară această activitate.

Avionul e blocat în Antalya

Compania Aerro Direkt a achiziționat anul trecut o aeronavă utilizată pentru zboruri charter, firma fiind în legături strânse cu compania aeriană din Republica Moldova, Air Moldova.

De altfel, singurul avion al Aerro Direkt, un Airbus A321, construit în anul 2000 și care trebuia să îi transporte pe cei 180 de turiști la destinație a avut un zbor chiar astăzi, sâmbătă, 6 iunie.

Citește și: Caz neobișnuit în Aeroportul Otopeni! O braziliancă transporta în stomac un kilogram de cocaină

În ultimele 24 de ore, aeronava a efectuat mai multe legături dus și retur între Chișinău și Antalya, Istanbul și Bologna. Din motive încă necunoscute, sâmbătă 4 iunie, avionul nu s-a mai întors din Antalya.

Aeronava a decolat de la Chișinău și a aterizat în Antalya, după miezul nopții, în noaptea de vineri spre sâmbătă. De la ora 1.00 dimineața, avionul a rămas în aeroportul turcesc.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net