Am aflat care vor fi primele zboruri de pe aeroportul de la Ghimbav!

Cine va zbura de pe aeroportul Internațional din Ghimbav, care va deveni operațional la 1 noiembrie, va putea pleca spre destinații extrem de cunoscute și de căutate. 

image

Spre ce destinații vom zbura de la Ghimbav

Reprezentaţii Direcţiei pentru implementarea proiectului aeroportului internaţional Braşov au anunţat câteva destinaţii potenţiale pentru zborurile de la Ghimbav. Printre aceste destinaţii se află Viena, Munchen sau Londra. „Vom lua în considerare HUB-urile de unde pasagerii pot ajunge către alte destinații. HUB-uri principale ar fi Viena, Munchen. De la Munchen se ajunge foarte bine în alte zone din Germania. Trebuie să vedem care este specificul fiecărei zone. Londra este o destinație care are foarte mulți turiști din toate zonele din România. Roma este unul dintre aeroporturile pe care se zboară de pe toate aeroporturile din România. Cred și Spania, Valencia sau Barcelona pot fi luate în calcul. De asemenea, ar putea fi luate în considerare destinații precum Nurnberg sau Frankfurt. Sunt mai multe destinații, dar ele vor fi deschise gradual”, a precizat Alexandru Anghel, coordonatorul Direcţiei de implementare a proiectului Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav.

aeroportul de la Ghimbav se va deschide la 1 noiembrie

Aeroportul de la Ghimbav, spun autoritățile locale, va deveni operațional la 1 noiembrie 2022. 

Alexandru Anghel, coordonatorul Direcţiei de implementare a proiectului Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav, spune că este un termen realist, având în vedere modul în care se lucrează în prezent la acest proiect, dar pot apărea oricând şi situaţii neprevăzute.  Potrivit estimărilor traficului, aproximativ 30.000 de pasageri vor tranzita aeroportul în primul an de funcţionare.

Construirea Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav a început în anul 2010, iar până acum s-au investit în jur de 120 de milioane de lei. În perioada 2010 – 2016, investiţiile în acest proiect – partea de proiectare, avize şi fazele incipiente ale amenajării terenului, s-au ridicat la 51 de milioane de lei. În perioada 2017 – 2021, proiectul aeroportului a însemnat cheltuieli de peste 310 milioane lei. În prezent, la aeroport mai sunt în implementare contracte de 120 de milioane de lei.

În ce stadiu se află infrastructura necesară operaţionalizării Aeroportului de la Ghimbav

• Finalizate: pista, clădirea terminalului, platforma de îmbarcare-debarcare, calea de rulare, canalizarea pluvială a pistei, sistemul de balizaj cu construcţiile şi instalaţiile aferente, echipamentele de comunicaţie sol-sol, achiziţia autospecialelor ISU, de deszăpezire şi a altor utilaje, racordarea componentelor aeroportuare la reţelele de utilităţi.

• În etape avansate de execuţie: clădirea energetică, remiza PSI, posturile de control acces, gospodăria de apă, parcarea și drumul de acces între terminal şi DJ 103C, drumurile tehnologice interioare, drumul perimetral şi accesele la echipamentele de radionavigaţie, construirea împrejmuirilor şi a porţilor, devierea canalului Beselcin şi montarea sistemului de protecţie perimetrală.

• Infrastructura contractată ce urmează să fie implementată este cea privind asigurarea serviciilor de navigaţie aeriană, atât pe partea de proceduri de zbor instrumental şi proiectarea spațiului aerian, cât şi în ceea ce priveşte realizarea infrastructurii fizice şi dotarea acesteia cu echipamente specifice.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net