Novak Djokovic a ajuns la Belgrad. Sârbul ar putea avea probleme cu sponsorii

Ultima actualizare:

Expulzat din Australia după ce viza de ședere în țara continent i-a fost anulată pentru a doua oară, de data aceasta definitiv, Novak Djokovic a ajuns la Belgrad, fiind întâmpinat la aeroport de către fani. Campionul sârb va fi nevoit să achite cheluielile generate de procesul de la Melbourne și ar putea avea probleme cu sponsorii după scandalul din Australia.

Djokovic a ajuns la Belgrad cu o cursă Fly Dubai 1.745 (Foto: EPA-EFE)
Djokovic a ajuns la Belgrad cu o cursă Fly Dubai 1.745 (Foto: EPA-EFE)

Deținător al titlului la Australian Open, Djokovic a zburat mai întâi în Dubai, iar de acolo a călătorit la Belgrad cu cursa Fly Dubai 1.745. Cum sârbul nu este vaccinat, se pune în discuție și participarea sa la următorul turneu de mare șlem, cel de la Roland Garros.

În baza de la Melbourne, portretul lui Djokovic este pe tabloul principal (Foto: EPA-EFE)
În baza de la Melbourne, portretul lui Djokovic este pe tabloul principal (Foto: EPA-EFE)

Pe de altă parte, cum scandalul a avut conotații la nivel mondial, și sponsorii sârbului au început să se întrebe dacă vor mai continua colaborarea cu acesta. Marca franceză de echipament sportiv Lacoste, sponsorul tehnic al lui Novak Djokovici, a anunţat, astăzi, că doreşte să analizeze evenimentele care au declanşat lupta juridică de aproape două săptămâni şi l-au împiedicat pe jucătorul sârb să-şi apere titlul la Australian Open, informează CNN. "Cât mai curând posibil, vom lua legătura cu Novak Djokovic pentru a analiza evenimentele care i-au însoţit prezenţa în Australia. Le dorim tuturor un turneu excelent şi mulţumim organizatorilor pentru toate eforturile depuse pentru a se asigura că turneul se desfăşoară în condiţii bune pentru jucători, staff şi spectatori”, a precizat brandul francez de îmbrăcăminte, într-un comunicat.

Pe de altă parte, constructorul francez de automobile Peugeot, un alt sponsor al lui Djokovic, deţinut acum de Stellantis, a refuzat să comenteze situaţia liderului ATP. De asemenea, producătorul elveţian de ceasuri Hublot şi firma japoneză de echipament sportiv Asics, care îi asigură sârbului încălţămintea, nu au răspuns solicitărilor de a comenta.

Potrivit Forbes, Novak Djokovic are acorduri de sponsorizare în valoare de 30 de milioane de dolari pe an şi a fost al 46-lea cel mai bine plătit sportiv din lume în 2021.

Aşteptat la Aeroportul Nikola Tesla din Belgrad de un număr mare de jurnalişti, dar şi de câteva zeci de fani, Novak Djokovic nu a discutat cu presa, folosind o altă ieşire pentru a părăsi aeroportul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net