Novak Djokovic a pierdut apelul în justiție! Sârbul trebuie să părăsească Australia

Ultima actualizare:

Apelul făcut de Novak Djokovic la decizia de anulare a vizei a fost respins, în această dimineaţă, de către Tribunalul Federal. Din acest motiv, liderul ATP va fi nevoit să părăsească Australia în următoarele ore. Acesta nu va putea să evolueze la Australian Open.

Novak Djokovic nu va putea juca la Australian Open (Foto: Guliver / GettyImages)
Novak Djokovic nu va putea juca la Australian Open (Foto: Guliver / GettyImages)

Judecătorul James Allsop a fost cel care a anunţat că apelul lui Djokovic a fost respins şi că jucătorul trebuie să achite costurile aferente. Decizia a fost luată în unanimitate de cei trei judecători care au format completul de judecată şi nu poate fi contestată. S-a menţinut astfel decizia ministrului Imigraţiei, Alex Hawke, de anulare a vizei, ceea ce înseamnă că Djokovic va fi expulzat şi riscă să nu mai poată intra în Australia în următorii trei ani.

Audierea de la Tribunalul Federal în dosarul vizei lui Novak Djokovici a durat între orele 0.30 şi 05.30 (ora României), cu o pauză de o oră. Potrivit news.com.au, avocaţii campionului sârb au încercat să-i convingă pe cei trei judecători că o mare parte din motivele ministrului australian al Imigraţiei, Alex Hawke, pentru a-l expulza pe acesta se bazează pe presupuse comentarii anti-vaccinare făcute într-un singur articol publicat de BBC. Aceștia au argumentat că citatul folosit de ministru a fost "selectiv" şi "înşelător". Judecătorul James Allsop a spus mai apoi că ministrul se poate baza şi pe "folosirea raţională şi rezonabilă a percepţiei şi a bunului simţ" pentru a determina opiniile lui Djokovic. Altfel spus, în timp ce avocații sârbului și-au construit apărarea, în mare măsură, pe articolul BBC, unul dintre cei trei judecători a spus că ministrul poate presupune că sârbul are tendinţe antivaccinare, bazându-se pe mai mult de o ştire şi că ministrul nu trebuie să prezinte toate sursele pentru această concluzie.

Novak Djokovic s-a declarat dezamăgit de decizie, dar o va respecta

După pronunțarea verdictului, liderul ATP a făcut o scurtă declaraţie în care a spus că este extrem de dezamăgit de decizia Tribunalului Federal: "Aş dori să fac o scurtă declaraţie pentru a aborda rezultatele şedinţei de astăzi de la tribunal. Am nevoie de timp să mă odihnesc şi să mă recuperez, înainte de a face alte comentarii în afară de acesta. Sunt extrem de dezamăgit de decizia Curţii de a respinge cererea mea de revizuire judiciară a hotărârii ministrului de a-mi anula viza, ceea ce înseamnă că nu pot rămâne în Australia şi nu pot participa la Australian Open. Respect hotărârea Curţii şi voi coopera cu autorităţile în legătură cu plecarea mea din ţară. Nu îmi place că în ultimele săptămâni toată atenţia a fost îndreptată asupra mea şi sper că acum ne putem concentra cu toţii asupra tenisului şi turneului pe care îl iubesc. Aş dori să le urez jucătorilor, oficialilor turneului, personalului, voluntarilor şi fanilor toate cele bune pentru turneu. În cele din urmă, aş dori să mulţumesc familiei mele, prietenilor, echipei, fanilor şi compatrioţilor mei sârbi pentru sprijinul continuu. Toţi aţi fost o mare sursă de putere pentru mine", a precizat Djokovic.

Djokovic a sosit în Australia în 5 ianuarie, iar forţele de frontieră nu i-au permis intrarea în ţara continent. Jucătorul a fost reţinut în aeroport opt ore, iar la finalul audierii, ofiţerii poliţiei de frontieră au decis să-i anuleze viza de intrare în ţară, pentru că nu este vaccinat şi astfel nu respectă regulile sanitare locale pentru cetăţenii care doresc să călătorească în Australia. Apoi, jucătorul a fost plasat în izolare la un centru de imigranţi.

Novak Djokovic a făcut apel la decizia autorităţilor, iar luni, 10 ianuarie, a câştigat apelul făcut la prima decizie a autorităţilor federale australiene de a-i anula viza de intrare în ţara continent. Apoi, miercuri, după o serie de dezvăluiri apărute în presa internațională, acesta a recunoscut că s-a întâlnit cu doi jurnaliști de la publicația franceză ”L’Equipe” deși ştia că are COVID-19. Sportivul a descris acest aspect ca fiind o "eroare de judecată". Jucătorul a afimat că nu ştia că este pozitiv atunci când a premiat copiii de la academia lui din Belgrad, la o zi după data testului său PCR. În ceea ce priveşte declaraţia prezentată autorităţilor australiene înainte de sosirea în ţară, referitoare la faptul că nu călătorise în afara Serbiei anterior, sârbul a spus că aceasta a fost completată greşit de către agentul său.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
On Cloudboom Strike jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net