Spovedania lui Djokovic: ”Am făcut o eroare de judecată”

Liderul clasamentului ATP, Novak Djokovic, spune că întâlnirea cu un ziarist pentru un interviu deși era infectat cu Covid a fost o ”eroare de judecată”. De asemenea, a afirmat că nu el a completat greșit documentele de călătorie pentru care riscă închisoarea, ci echipa lui.

Novak Djokovic, la antrenament pentru Australian Open (FOTO: Guliver/ Gettyimages)
Novak Djokovic, la antrenament pentru Australian Open (FOTO: Guliver/ Gettyimages)

Novak Djokovic a încercat să explice, într-o lungă postare pe Instagram, toate controversele apărute în legătură cu el în ultima perioadă.
"Vreau să subliniez că m-am străduit foarte mult să asigur siguranţa tuturor şi respectarea obligaţiilor de testare. Am participat la un meci de baschet la Belgrad, la 14 decembrie, după care s-a anunţat că un număr de persoane au fost testate pozitiv cu Covid-19. În ciuda faptului că nu am avut simptome de covid, am făcut un test rapid de antigen în 16 decembrie, care a fost negativ şi, din precauţie, am făcut şi un test PCR oficial şi aprobat în aceeaşi zi", a spus el, într-un comunicat postat pe Instagram.

Djokovic a recunoscut că, după ce a primit rezultatul pozitiv, a participat, totuşi, la centrul său de tenis din Belgrad, 18 decembrie, la un interviu pentru L’Equipe”, deoarece "s-a simţit obligat" şi "nu a vrut să-l dezamăgească pe jurnalist". Djokovici spune că s-a distanţat social şi a purtat o mască, cu excepţia momentelor în care au fost făcute fotografii. ”În timp ce m-am dus acasă după interviu să mă izolez pentru perioada necesară, mi-am dat seama că aceasta a fost o eroare de judecată şi accept că ar fi trebuit să reprogramez acest angajament”, a explicat el.

Djokovic: ”Agentul meu a bifat căsuța incorect pe formularul de intrare în Australia”

Djokovic a mai spus că declaraţia incorectă completată la 1 ianuarie, înainte de călătoria în Australia, a fost depusă de echipa lui în numele lui: ”Agentul meu îşi cere sincer scuze pentru greşeala administrativă de a bifa caseta incorectă despre călătoria mea anterioară înainte de a veni în Australia. Aceasta a fost o eroare umană şi cu siguranţă nu deliberată", a adăugat el. În declarația lui de călătorie, la rubrica ”ați călătorit în străinătate în ultimele 14 zile sosirii în Australia?” era bifat ”Nu”, deși el a făcut Revelionul în Spania, la un centru de tenis. Falsul în astfel de declarații e pedepsit cu până la 12 luni de închisoare în Australia.

Djokovic a mai scris că „a furnizat informaţii suplimentare guvernului australian pentru a clarifica această chestiune”, dar nu va face comentarii suplimentare ”din cel mai mare respect pentru guvernul australian şi autorităţile sale şi ţinâd cont de procesul actual”.

Novak Djkovic a câştigat apelul la decizia autorităţilor federale australiene de a-i anula viza de intrare în ţară, dar nu este sigur că va juca la Australian Open, deoarece ministrul Imigraţiei din statul de la Antipozi poate decide din nou că sârbul trebuie să părsească ţara.

Liderul ATP este încă în vizorul autorităţilor australiene. Acestea reexaminează documentele completate de numărul 1 mondial, nevaccinat şi cu scutire medicală pentru a ajunge la Melbourne

326165787 904848454297882 5448615368117640899 n jpg
couple 7353748 1920 jpg
Imunitate America Express Foto Antena 1 jpg
madalina manole facebook jpg
horoscop jpg
sex jpg
323134720 3051397911822651 82400353157142897 n jpg
Vica la Survivor (1) jpg
image
image
image
image
image
image
Dumitru Dragomir jpg
Cristiano Ronaldo, Getty jpg
Victor Piturca, Sportpictures jpg
Burleanu, Sportpictures jpg
GettyImages 1459749571 jpg
Novak Djokovic, Getty jpg