Novak Djokovic riscă închisoarea în Australia

Lucrurile păreau să fi reintrat în normal pentru Novak Djokovic după ce judecătorul îi permisese să intre în Australia, invocând un viciu de procedură la graniță. Dar, de fapt, liderului ATP i se pregătesc acuzații mult mai grave.

Novak Djokovic ar putea avea probleme legale în Australia (FOTO: EPA)
Novak Djokovic ar putea avea probleme legale în Australia (FOTO: EPA)

Tenismenul, care deja a început antrenamentele pentru Australian Open, este încă în vizorul autorităţilor australiene. De data aceasta pentru lucruri mai grave decât o scutire medicală ce s-ar putea dovedi falsă. El ar putea fi acuzat de fals în declarații, ceea ce în Australia poate duce la închisoare. Conform presei australiene, oamenii legii reexaminează documentele completate de numărul 1 mondial. El ar fi scris în formularul pe care toți turițtii care intră în Australia sunt obligați să îl completeze, că nu a călătorit nicăieri n cele 14 zile premergătoare zborului său către țara-continent. Cu toate acestea, el a părăsit Serbia pentru a se antrena în Spania în perioada Anului Nou.

Academia de Tenis Soto (cu sediul în sudul Spaniei) a publicat mai multe videoclipuri cu numărul 1 mondial la antrenament, sau înconjurat de copii şi urând un an nou fericit 2022. Potrivit presei australiane, Djokovic ar fi părăsit Spania în 4 ianuarie.

Documentul completat de sârb când a intrat în Australia aminteşte că "oferirea de informaţii incorecte guvernului australian este o infracţiune gravă”, care poate duce chiar la "până la 12 luni de închisoare”.

Din câte se pare, ministrul imigrării din Australia, singurul care mai are drept de suspendare a vizei tenismenului sârb, se va pronunța asupra acestui caz în cursul zilei de miercuri, cu o zi înaintea tragerii la sorți a tabloului de la Australian Open. Dacă oficialul guvernului va decide să-l deporteze pe liderul clasamentului mondial, atunci Novak Djokovic va primi interdicție de a intra în Australia pentru următorii trei ani. Adică șansele ca el să mai concureze vreodată la Australian Open sunt foarte mici.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net