Novak Djokovic, anchetat și de spanioli, care nu știu cum a intrat în țară

Australia este doar punctul zero a problemelor lui Novak Djokovic cu autoritățile. După ce au aflat că a fost la ei în țară fără vaccin, fără scutire medicală și posibil olnav de Covid, autoritățile spaniole au deschis o anchetă referitoare la acest caz.

novak djokovic jpeg

Jurnalistul de tenis Ben Rothenberg de la New York Times a dezvăluit că reglementările spaniole stipulează că "turiştii nevaccinaţi" nu au voie să intre în ţară şi că Djokovic ar fi trebui să demonstreze că munca lui este "esenţială" pentru a intra.

Un alt reporter de tenis, Gaspar Ribeiro Lanca, a postat pe Twitter următorul mesaj: "Veşti de ultimă oră: Cope anunţă că guvernul spaniol investighează acum dacă Novak Djokovic, nevaccinat, a intrat ilegal în ţară, la sfârşitul lunii decembrie. Din 20 septembrie, cetăţenii din Serbia au nevoie de un certificat de vaccinare SAU de o scutire specială pentru a intra pe teritoriul spaniol, dar până acum autorităţile spun că nu au primit nicio cerere de la Djokovic”.

Cope scrie că Djokovici a fost la Belgrad cel puţin între 14 şi 25 decembrie şi că a călătorit ulterior la Marbella în 31 decembrie şi pe 2 şi 3 ianuarie, pentru a se antrena, nu pentru o "muncă necesară" sau pentru participarea la "evenimente sportive de nivel înalt".

Cert este că Djokovic nu a cerut nicio permisiune specială nici Ambasadei Spaniei la Belgrad, nici Ministerului Afacerilor Externe. El s-a aflat de la sfârşitul lunii decembrie şi până la începutul lunii ianuarie, la Academia de Tenis Soto, cu sediul în Sotogrande din Spania, unde s-a antrenat. Localitatea respectivă este situată la aproximativ 45 de minute de mers cu maşina de Marbella.

Există însă și posibilitatea ca Djokovic să nu fi încălcat nici o regulă dacă este considerat rezident al Spaniei. Sârbul şi-a cumpărat în 2020 o casă în Marbella, pe coasta de sud a Spaniei, mutându-se de la reşedinţa sa anterioară din Monte Carlo, de pe Riviera Franceză.

Novak Djokovic a încălcat legea în trei țări: Serbia, Australia și Spania

Practic, din dorinţa lui de a juca la Australian Open cu orice preţ, fără să respecte condițiile impuse de organizatori, Djokovic pare să fi comis infracțiuni în trei țări, după cum sintetizează cei de la news.ro.

Mai întâi, el a încercat să intre în Australia, deşi nu era vaccinat. Totuşi, în acest caz a avut câştig de cauză cu apelul formulat împotriva anulării vizei, deoarce judecătorul din Melbourne a stabilit că a fost de bună credinţă şi s-a bazat pe scutirea medicală primită de la autorităţile statului Victoria şi de la federaţia australiană.

Apoi, liderul ATP a completat greşit formularul de călătorie, susţinând eronat că nu a călătorit în afara Serbiei cu 14 zile înainte de sosirea lui în Australia, petrecută la 5 ianuarie. Poate fi condamnat la un an de închisoare în Australia pentru acest lucru. El s-a apărat spunând că formularul a fost completat de agentul său.

Participarea lui la Australian Open este ameninţată de faptul că ministrul Imigraţiei, Alex Hawke, are posibilitatea de a decide o nouă anulare a vizei jucătorului.

Djokovic nu a intrat în izolare după ce a fost testat pozitiv, la 16 ianuarie, participând la evenimente publice. În Serbia, încălcarea regulilor de izolare se află sub incidenţa articolului 248 al Codului Penal şi poate atrage o pedeapsă constând într-o amendă sau chiar în trei ani de închisoare. Însă în cazul sportivului mai probabilă este o pedeapsă de muncă în folosul comunităţii.

Acum problemele s-au extins în Spania, unde este cercetat pentru intrare ilegală în ţară.

326165787 904848454297882 5448615368117640899 n jpg
couple 7353748 1920 jpg
Imunitate America Express Foto Antena 1 jpg
madalina manole facebook jpg
horoscop jpg
sex jpg
323134720 3051397911822651 82400353157142897 n jpg
Vica la Survivor (1) jpg
image
image
image
image
image
image
Dumitru Dragomir jpg
Cristiano Ronaldo, Getty jpg
Victor Piturca, Sportpictures jpg
Burleanu, Sportpictures jpg
GettyImages 1459749571 jpg
Novak Djokovic, Getty jpg