Novak Djokovic a urcat în avionul de Dubai. Lumea rămâne împărțită, unii fiind pro, alții contra

Ultima actualizare:

Novak Djokovic a părăsit Australia, asatăzi (duminică, 16 ianuarie), la bordul unui avion al companiei Emirates cu destinaţia Dubai. La aeroportul din Melbourne, înainte de decolare, campionul sârb s-a aflat sub escorta poliţiei federale australiene.

Novak Djokovic nu-și va putea apăra titlul la Australian Open (Guliver / GettyImages)
Novak Djokovic nu-și va putea apăra titlul la Australian Open (Guliver / GettyImages)

Aeronava EK409 a decolat de pe aeroportul din Melbourne la ora 13.55, ora României. Jucătorul va ajunge mai întâi în Dubai, iar de acolo va pleca spre Serbia. Jurnalistul australian Shane McInnes a postat mai multe fotografii pe Twitter cu liderul ATP aflat la aeroportul Tullamarine din Melbourne, cu câteva minute înainte de îmbarcare.

După ce i-a fost anulată viza de ședere în Australia, de către ministrul Imigrației, Novak Djokovic a făcut apel, însă Tribunalul Federal a menținut hotărârea. Astfel că jucătorul de tenis a fost obligat să părăsească Australia.

Iacă unele reacții după ce s-a luat această decizie:

Asociaţia Tenismenilor Profesionişti (ATP): "Decizia de astăzi de a susţine anularea vizei pentru Australia a lui Novak Djokovic marchează sfârşitul unei serii de evenimente profund regretabile. În cele din urmă, deciziile autorităţilor juridice cu privire la problemele de sănătate publică trebuie respectate. Este nevoie de mai mult timp pentru a face un bilanţ al faptelor şi pentru a trage învăţămintele din această situaţie. Indiferent de cum s-a ajuns în acest punct, Novak este unul dintre cei mai mari campioni ai sportului nostru, iar absenţa sa de la Australian Open este o mare pierdere. Ştim cât de agitate au fost ultimele zile pentru Novak şi cât de mult şi-a dorit să-şi apere titlul la Melbourne. Îi dorim numai bine şi aşteptăm cu nerăbdare să-l revedem curând pe teren. ATP continuă să recomande cu tărie vaccinarea tuturor jucătorilor".

Avocatul Greg Barns, purtătorul de cuvânt al Australian Lawyers Alliance (asociaţia avocaţilor din Australia): "Deşi înţelegem importanţa sănătăţii publice, este periculos într-o democraţie să interzicem intrarea în ţară a unei persoane care are opinii contrare politicii guvernamentale, mai ales atunci când persoana vine în Australia într-un scop care nu are legătură cu acele opinii".

Preşedintele sârb Aleksandar Vucic: "A venit în Australia cu o scutire medicală şi apoi l-ai maltratat timp de 10 zile. De ce ai făcut-o? Făcând o vânătoare de vrăjitoare împotriva lui? Acesta este un lucru pe care nimeni nu îl poate înţelege. Eu cred că Novak nu este umilit. Oamenii care sunt umiliţi sunt cei care au organizat această vânătoare de vrăjitoare".

Andy Murray, jucător de tenis: "Nu este grozav pentru turneu, deoarece este mai bine când toţi jucătorii de top joacă la eveniment. Evident că vor fi o mulţime de întrebări despre ce s-a întâmplat aici şi despre situaţia creată. Îl cunosc pe Novak de când aveam 12 ani. Este o persoană pe care o respect şi împotriva căreia am concurat. Nu-mi place că este în această situaţie şi nu-mi place că a fost în detenţie. Situaţia nu a fost bună pentru nimeni. Parcă totul s-a întâmplat în ultimul moment şi de aceea a fost aşa haos. Sperăm că nu va fi cazul şi la alte evenimente. Nu mi-aş dori asta pentru Novak. Nu vreau asta pentru tenis şi sper că s-a terminat acum”.

Patrick Mouratoglu, antrenor de tenis: "Marele perdant din această situaţie este tenisul. Singurul lucru bun este că sperăm ca de acum să vorbim de tenis".

Alize Cornet, jucătoare de tenis: "Ştiu prea puţine ca să comentez situaţia. Dar ştiu că Novak a fost mereu primul care a sărit în sprijinul jucătorilor, dar acum nimeni nu a fost alături de el. Fii puternic, Nole".

Premierul australian Scott Morrison: "Tribunalul Federal din Australia a decis în unanimitate să respingă cererea domnului Novak Djokovic de revizuire judiciară care urmărea să conteste decizia ministrului imigrării de a-i anula viza. Această decizie de anulare a fost luată din motive de sănătate, siguranţă şi ordine, pe motiv că era în interesul public să se facă acest lucru. Salut decizia de a ne menţine graniţele puternice şi de a păstra australienii în siguranţă. După cum am spus vineri, australienii au făcut multe sacrificii în timpul acestei pandemii şi se aşteaptă pe bună dreptate ca rezultatul acestor sacrificii să fie protejat. În timpul pandemiei, împreună am atins una dintre cele mai scăzute rate de deces. Avem una dintre cele mai puternice economii şi cele mai mari rate de vaccinare din lume. Graniţele puternice sunt fundamentale pentru modul de viaţă australian, la fel ca statul de drept. Guvernul nostru a înţeles întotdeauna acest lucru şi a fost pregătit să ia deciziile şi acţiunile necesare pentru a proteja integritatea frontierelor noastre. Mulţumesc Curţii pentru atenţia promptă acordată acestor probleme şi mulţumesc tuturor tuturor celor implicaţi pentru răbdare în rezolvarea acestei probleme. Acum este timpul să începem Australian Open şi să ne bucurăm din nou de tenis”.

Ministrul australian al Imigraţiei, Alex Hawke: "Salut decizia unanimă de astăzi a Curţii Federale Plenare din Australia, prin care mi-a menţinut decizia de a-mi exercita puterea conform Legii privind migraţia şi de a anula viza domnului Novak Djokovic în interes public. Politicile puternice de protecţie a frontierelor din Australia ne-au ţinut în siguranţă în timpul pandemiei, rezultând una dintre cele mai scăzute rate de deces, cele mai puternice reveniri economice şi cele mai mari rate de vaccinare din lume. Politicile puternice de protecţie a frontierelor sunt, de asemenea, fundamentale pentru a proteja coeziunea socială a Australiei, care continuă să se consolideze în ciuda pandemiei. Australienii au făcut mari sacrificii pentru a ajunge în acest punct, iar guvernul Morrison se angajează ferm să protejeze această poziţie, aşa cum se aşteaptă poporul australian. Până în prezent, în Australia au fost administrate aproximativ 43 de milioane de doze de vaccin şi mai mult de 91,6% dintre australienii cu vârsta de 16 ani şi peste sunt complet vaccinaţi. În consecinţă, Australia a putut începe o redeschidere pas cu pas, în siguranţă, a frontierei sale internaţionale, ca urmare a acestui program de vaccinare de succes".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Zinedine Zidane (EPA) jpg
Farul Constanta CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Rapid FCSB (Sportpictures) jpg
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net