Viza lui Djokovic a fost anulată. Campionul va fi expulzat din Australia

Ultima actualizare:

Ministrul australian al Imigraţiei, Alex Hawke, a anulat viza liderului ATP Novak Djokovic. Demnitarul a precizat că a luat decizia ţinând cont de interesul public. Ministrul şi-a anunţat decizia printr-un comunicat dat publicităţii astăzi (vineri, 14 ianuarie). Potrivit publicației australiene ”The Age”, sârbul ar urma să apeleze imediat la instanţă pentru a contesta decizia autorităților.

Novak Djokovic (Foto: EPA-EFE)
Novak Djokovic (Foto: EPA-EFE)

Ministrul australian al Imigrației şi-a anunţat decizia printr-un comunicat dat publicităţii: “Mi-am exercitat astăzi puterea conform secţiunii 133C(3) din Legea Migraţiei pentru a anula viza deţinută de domnul Novak Djokovic pe motive de sănătate şi ordine, în baza faptului că era în interesul public să procedez astfel. Această decizie vine după ce Curtea Federală a decis la 10 ianuarie 2022 anularea unei hotărâri prealabile din motive de echitate procedurală.

În luarea acestei decizii am luat în calcul cu atenţie informaţii oferite de Departamentul de Interne, Poliţia de Frontieră şi de domnul Djokovic. Guvernul Morrison este dedicat ferm protejării graniţelor Australiei, în special în ceea ce priveşte pandemia de covid-19.

Le mulţumesc reprezentanţilor Departamentului de Interne şi Poliţiei de Frontieră, care muncesc în fiecare zi pentru a servi interesele Australiei în condiţii din ce în ce mai dificile”, este comunicatul semnat de Hawke.

Contrar unor zvonuri apărute după anunțarea deciziei ministrului australian al Imigrației de a anua viza jucătorului sârb, Novak Djokovic nu va petrece noaptea reţinut. Acesta ar urma să se întâlnească mâine (sâmbătă, 15 ianuarie) dimineaţă cu oficiali ai departamentului pentru imigraţie. După ce viza lui Djokovici a fost anulată, pentru a doua oară, Abul Rizvi, fost înalt oficial al Ministerului Imigraţiei, a declarat că sportivul trebuie în mod normal să fie reţinut şi că probabil sârbul va ajunge în hotelul pentru carantină şi detenţie în care a ajuns şi în ziua în care a sosit în Australia.

Novak Djokovic își dorea să câștige pentru a 10-a oară la Australian Open

În urma tragerii la sorţi de joi, Novak Djokovic urma să-l întâlnească pe compatriotului său Miomir Kecmanovic, locul 77 mondial, în primul tur la Australian Open 2022. Sârbul s-a antrenat la Melbourne, în speranţa că va avea şansa de a lupta pentru al zecelea trofeu Australian Open şi al 21-lea de grand slam. Ieri, acesta și-a încheiat antrenamentul după numai 30 de minute deși avea la dispoziție terenul pentru două ore.

Potrivit publicației australiene ”The Age”, sârbul ar urma să apeleze imediat la instanţă pentru a contesta decizia autorităților. În cazul unui apel, Djokovic ar putea să rămână în Australia şi chiar să joace în primul tur al Australian Open, în aşteptarea judecării cazului săptămâna viitoare. Aceasta fiindcă în weekend nu se lucrează. În cazul în care apelul sportivului nu va avea succes, Djokovic va avea interdicție să intre în Australia timp de trei ani. Însă există și posibilitatea ca în cazul liderului ATP această interdicție să fie anulată în viitor.

Djokovic a recunoscut, miercuri, că s-a întâlnit cu doi jurnalisști de la publicația franceză ”L’Equipe” deși ştia că are COVID-19. Sportivul a descris acest aspect ca fiind o "eroare de judecată". Acesta a spus că, după ce a primit rezultatul pozitiv, a participat, totuşi, la centrul său de tenis din Belgrad, 18 decembrie, la un interviu pentru L’Equipe”, deoarece "s-a simţit obligat" şi "nu a vrut să-l dezamăgească pe jurnalist". Djokovic susține că s-a distanţat social şi a purtat o mască, cu excepţia momentelor în care au fost făcute fotografii. Jucătorul a afimat că nu ştia că este pozitiv atunci când a premiat copiii de la academia lui din Belgrad, la o zi după data testului său PCR.

În ceea ce priveşte declaraţia prezentată autorităţilor australiene înainte de sosirea în ţară, referitoare la faptul că nu călătorise în afara Serbiei anterior, aceasta a fost completată greşit de agentul său, a adăugat sârbul. Potrivit presei australiane, Djokovic ar fi susţinut într-un formular că nu a călătorit în cele 14 zile premergătoare zborului său către Australia. Cu toate acestea, el ar fi părăsit Serbia pentru a se antrena în Spania, în perioada Anului Nou. Pe de altă parte, campionul a insistat că alte informaţii apărute în presă, despre faptul că el ar fi apărut în public în urma testării pozitive cu COVID-19, reprezintă o "dezinformare”.

Luni, 10 ianuarie, Novak Djkovic a câştigat apelul făcut la decizia autorităţilor federale australiene de a-i anula viza de intrare în ţara continent, însă nu este sigur că va juca la Australian Open deoarece ministrul Imigraţiei a decis ca sârbul trebuie să părsească ţara. Liderul ATP a fost în vizorul autorităţilor australiene, care au reexaminat documentele completate de numărul 1 mondial, nevaccinat şi cu scutire medicală pentru a ajunge la Melbourne.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net