Se întâmplă la Suceava! Motivul absurd pentru care un bebeluș nu a fost botezat

Doi preoți din Suceava au refuzat să boteze un bebeluș invocând cele mai absurde motive. Revoltați, părinții copilului i-au trimis Înalt preasfinţitului Calinic o scrisoare în care acuză decizia acestora și cere să li se facă dreptate. 

image

Părinții unui bebeluș pe care doi preoți din parohii diferite au refuzat să-l boteze își caută dreptatea la superiorii bisericii. Ei au trimis o scrisoare Înaltpreasfințitul Calinic, arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor și așteaptă să li se facă dreptate, scrie Adevărul

Scrisoarea a fost primită, citită și publicată pe site-ul instituţiei bisericești, la rubrica „Răspunsul Ierarhului”.

Ce i-au scris părinții copilului Înalt preasfinţitului Calinic

Iată ce au scris părinții bebelușului în scrisoarea trimisă Înalt Preasfinţitului Calinic.

Aş dori să mă informaţi dacă un preot creştin ortodox poate refuza botezul unui prunc născut din părinţi creştini ortodocşi. Un preot a refuzat botezul copilului pentru că părinţii nu sunt cununaţi încă, pentru că naşii copilului nu sunt bătrâni şi pentru că numele ales de părinţi nu e de sfânt, deşi copilul are două nume, printre care şi unul de sfânt (Alexandru). Părinţii apoi au încercat la altă parohie din zona natală a mamei, însă preotul acesteia a refuzat pe motiv ca părinţii nu fac parte din parohie şi nu vrea să pornească război cu celălalt preot! Un prunc aşteaptă să fie botezat şi este refuzat pe motive ce nu ţin de Sfintele Taine, şi nici de rânduielile bisericeşti!”, se arată în mesajul publicat pe site-ul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

„Nici unui copil nu i se poate refuza taina botezului”

IPS Calinic a cerut numele preoţilor pentru a lua măsuri şi a explicat apoi că niciun preot nu poate să refuze botezul unui copil. ”Nici unui copil nu îi poate fi refuzată Taina Sfântului Botez, indiferent de condiţiile în care a fost născut. Dacă cele despre care faceţi vorbire s-au întâmplat în judeţul Suceava, respectiv în Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, vă rugăm să ne spuneţi, pentru a lua măsurile ce se impun. Sărbători cu bine!”, a transmis IPS Calinic. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net