Se propune interzicerea jocurilor de noroc în localități. Proiectul de lege a fost depus în Parlament

Îngrijorat de popularitatea extraordinară pe care o au jocurile de noroc în România liderul PSD din Camera Deputaților, Alfred Simonis a cerut interzicerea acestora în localități.

Alfred Simonis, PSD, cere interzicerea jocurilor de noroc în localități / Foto: Facebook
Alfred Simonis este cel care a propus acest proiect de lege / foto: arhiva personală

În acest sens, miercuri dimineață, 12 aprilie, deputatul PSD a depus în Parlament o inițiativă pentru modificarea OUG 77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc, care prevede închiderea tuturor operatorilor din acest segment aflați în interiorul localităților.

,,Stop jocurilor de noroc! Am depus astăzi în Parlament o inițiativă pentru modificarea OUG 77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc, iar aceasta prevede închiderea tuturor operatorilor din acest segment aflați în interiorul localităților.

Știu că o astfel de inițiativă va naște mari controverse, dar cred că este necesară în perspectiva luptei cu dependența față de jocurile de noroc. Fenomenul a luat o amploare îngrijorătoare, mai ales în rândul tinerilor, aceștia dezvoltând o adicție extrem de periculoasă.

Sute de mii de oameni suferă de pe urma acestui flagel, mai ales că spațiile în care se poate juca se află la tot pasul. Experiența altor state europene ne arată că localizarea sălilor de joc în afara localităților scade numărul jucătorilor, iar prin modificările aduse acestei legi luăm și o măsură de prevenire a dependenței față de jocurile de noroc”, a comunicat Alfred Simonis pe Facebook.

Lupta cu jocurile de noroc este mai veche

Pentru a contracara sau, măcar, pentru a încetini extinderea acestui fenomen, care afectează 2,4 milioane de români, anul trecut a mai fost depusă o inițiativă. Aceasta aparținea deputaților PNL Adrian Cozma și Robert Sighiartău.

Proiectul prevedea interzicerea completă a publicității audiovizuale pentru jocurile de noroc, inclusiv în mediul online  sau publicarea lor stradală. Proiectul a fost însă modificat și adoptat, într-o formă îngăduitoare, în data 1 martie 2023.

Astfel, Legea 37/2023 prevede ca reclamele în aer liber să nu fie mai mari de 30 de mp și să nu conțină informații despre premiile în bani oferite.

În ceea ce privește reclamele la jocurile de noroc și la casele de pariuri, difuzarea acestora este permisă între orele 23:00-6:00.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
cirese pixabay jpg
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
maratonist 1 jpg
schitul moara vlasiei facebook jpg
Autobuz STB Facebook Nicușor Dan jpg
Castelul Bran FOTO Shutterstock jpg
Dr  Vlad Ciurea jpeg
crocodil pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net