Se suspendă greva din educație. Ciucă: „Odată ce avem răspunsul scris legat de revenirea la clasă a tuturor dascălilor vom adopta OUG privind creșterea salariilor”

Greva s-a suspendat. Nicolae Ciucă a promis că imediat ce o să primească răspunsul scris legat de revenirea la clasă a tuturor dascălilor va adopta ordonanța de urgență privind creșterea salariilor.

Greva profesorilor a luat sfârșit. Însă, există dascăli nemulțumiți. Foto: Click.
Greva profesorilor a luat sfârșit. Însă, există dascăli nemulțumiți. Foto: Click.

Ciucă: „Am considerat că este absolut necesar să încheiem acest conflic de muncă"

În deplin consens cu liderii de sindicat am decis ca odată ce avem răspunsul scris din partea dumnealor legat de revenirea la clase a tuturor dascălilor vom adopta și ne vom ține de cuvânt, cum am făcut-o de altfel ca și până acum, prin adoptarea ordonanței de urgență cu elementele de conținut, așa cum au fost ele agreate cu sindicatele", a spus Nicolae Ciucă.

Acesta a mai adăugat că a considerat că este absolut necesar să încheie acest conflict de muncă și să asigure dascălilor, copiilor, părinților soluția prin care să se poată încheia anul școlar, să se deruleze evaluarea națională și să se deruleze examenul de bacalaureat. "Ca atare, în acest moment vom adopta ordonanța de urgență. De fapt sunt două ordonanțe de urgență, una vizează creșterea salarială de la bugetul de stat și alocarea fondurilor necesare pentru formarea profesională, bani care vor fi pe liniile de finanțare europeană”, a mai spus Nicolae Ciuc[.

Și sindicatele au anunțat suspendarea grevei generale

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET”, în urma consultării liderilor organizațiilor sindicale afiliate, în cadrul ședințelor Colegiilor liderilor celor două federații, au luat decizia suspendării grevei generale, condiționată de instituirea, în ordonanța de urgență ce urmează a fi aprobată în ședința de Guvern de astăzi.

Sunt și dascăli indignați

Cu toate că liderii sindicali au făcut acest anunț, numeroși dascăli s-au revoltat la aflarea veștii.

Dragilor, se suspendă greva? Ce anunță televiziunile? Ce știți? Ce facem? Liderii ziceau că noi decidem când. Acum cine a decis? Eu nu!”, spune un profesor.

Au anunțat că profesorii suspendă greva. S-a dat și comunicatul federațiilor. Eu cred că a fost doar decizia celor trei (liderilor sindicaliști, n.red.) și nu a oamenilor! Felicitări celor care au mers până la capăt!”, spune un altul.

Dacă este adevărat ce se spune, cred că este momentul formării unui sindicat adevărat, cu principii sănătoase! Să vedem cum ne organizăm cei care am luptat... Și singuri uneori putem face asta! Haideți să ne adunăm!, spune un alt cadru didactic pe un grup de Facebook în care sunt înscriși peste 80.000 de cadre didactice înscrise.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net