Şeful Sanepid din Gorj, diagnosticat cu COVID-19, a murit în urma unui stop cardio-respirator, după ce stația de oxigen a ambulanţei s-a defectat

Ultima actualizare:

    Un mort și patru răniți după coliziunea frontală dintre două autoturisme pe un drum județean din NeamțFoto: Arhivă Click!
Un mort și patru răniți după coliziunea frontală dintre două autoturisme pe un drum județean din NeamțFoto: Arhivă Click!

Adrian Virgil Dobrin (48 ani), şeful Serviciului de Control din cadrul DSP Gorj, se afla în ambulanță, în drum spre un spital din București, când alimentarea cu oxigen a salvării s-a oprit. Pacientul a fost ventilat manual până la cel mai apropiat spital, însă la scurt timp a decedat.

Șeful Sanepid Gorj avea o formă gravă de COVID-19 și se afla internat în Spitalul Târgu Cărbunești de trei zile. Cum starea sa s-a agravat, s-a decis transferul în Capitală. În timp ce era în ambulanță, sistemul electric al autospecialei s-a defectat, iar alimentarea cu oxigen s-a întrerupt.

Pacientul a fost ventilat mecanic și a fost internat în cea mai apropiată unitate medicală, respective Spitalul Judeţean din Râmnicu Vâlcea. După două ore, Adrain Virgil Dobrin a suferit un stop cardio-respirator în urma căruia a decedat.

Echipajul a trecut pe ventilație manuală

”Pacientul a fost preluat de la Spitalul din Târgu Cărbuneşti, în jurul orei 15:02 – 15:03, sâmbătă, într-o stare destul de gravă, pe ventilator, pentru a fi transportat la Spitalul Universitar din Bucureşti. La intrarea în Râmnicu Vâlcea ventilatorul nu a mai funcţionat pentru că una dintre siguranţele din tabloul electric al maşinii a cedat, dar echipajul de pe ambulanţă a trecut pe ventilare manuală pe balon şi a luat hotărârea, împreună cu Dispeceratul, ca pacientul să fie dus la Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea. La 17:30 pacientul a fost predat în Unitatea de Primiri Urgenţe din Râmnicu Vâlcea, unde a fost stabilizat iniţial. După stabilizarea iniţială, pe parcurs, starea de sănătate a pacientului a început să se deterioreze, iar la ora 20:00 pacientul a intrat în stop cardiac. Toate intervenţiile şi manevrele de resuscitare au fost inutile”, a declarant Constantin Mitroi, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj, pentru News.ro.

Acesta a explicat că autosanitara care l-a preluat pe şeful din cadru Direcţiei de Sănătate Publică Gorj este una nouă, primită în anul 2019. ”Problema e că cedarea siguranţei nu putea să o prevadă nimeni. A cedat pur şi simplu. Nu poţi să prevezi că siguranţa respectivă o să cedeze astăzi, mâine sau poimâine”, a adăugat Mitroi. El a precizat, răspunzând unei întrebări, că nu s-au mai întâmplat astfel de incidente.

Prefectul de Gorj trimite Corpul de Control la SAJ

Corneliu Răducan, prefectul de Gorj, a spus că va trimite luni, 8 martie, Corpul de Control la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj, scrie adevarul.ro. Acesta a precizat că situaţia trebuie să fie clarificată şi este nevoie ca toate ambulanţele să fie într-o stare foarte bună de funcţionare: „Nu ne putem juca cu sănătatea oamenilor. Dacă cineva este vinovat, atunci va răspunde pentru ceea ce s-a întâmplat. Trebuie făcută o verificare amănunţită a stării în care se află toate ambulanţele“.

Citește și: 

O ambulanţă care transporta o pacientă cu coronavirus s-a răsturnat pe DN 2. Femeia a murit

Sancțiuni în cazul copilului de 3 ani din Botoșani mort în drum spre spital. Medicul coordonator, amendat

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net