Sera din Parcul Drumul Taberei a fost amenajată. Cum arată arborele din vremea dinozaurilor
Paradis verde în Parcul Drumul Taberei din Bucureşti! Nu mai puţin de 316 plante provenite din zone tropicale, mediteraneene, deşertice şi ecuatoriale cresc acum în şapte sere frumos amenajate. Printre acestea se află şi arborele din Jurassic, care datează de acum 200 de milioane de ani, din timpul dinozaurilor.
Patru ani au aşteptat bucureştenii din sectorul 6 ca serele să fie amenajate. Şi iată că, în weekend, s-au deschis publicului. Sunt 316 plante ce pot fi admirate în habitatul lor natural.
Cresc în şapte pavilioane, unde găsim specii provenite din Spania, Olanda, Grecia, Italia şi chiar din Australia şi Madagascar. Iar unele dintre ele sunt cu adevărat spectaculoase. Aici, trăieşte, printre o mulţime de palmieri, arborele din Jurassic, un răşinos tropical. Datează de acum 200 de milioane de ani şi a fost revitalizat din fosile.
”Specia a fost descoperită de David Noble în 1994 pe când survola Parcul Naţional Wollemi în căutarea unor noi canioane. Având cunoştinţe vaste în botanică, acesta şi-a dat seama că arborele este diferit de tot ce ştia. A extras un exemplar pentru studiu şi catalogare. S-a dovedit în şase luni că avusese dreptate şi astfel s-a descoperit o specie nouă- Wollemia nobillis- specie fosilă. În România este singurul exemplar, iar în Australia este protejat în cuşti”, ne-a explicat Denisse Adlah, inginer horticultor.
În alte pavilioane puteţi vedea un măslin grecesc care are 300 de ani, dar şi 70 de specii de cactuşi, 50 de palmieri, orhidee, ferigi, ananas etc. Vizitele în sere sunt gratuite şi se fac în tururi organizate în grupuri de câte 5-12 persoane. Programul este de miercuri până vineri, între orele 10.00-19.00, de la 1 noiembrie până la 16.00, sâmbăta şi duminica între orele 9.00-15.00.