Şi-a împodobit casa cu tablourile lui Ceauşescu
Nea Mitică, aşa cum îi spun localnicii, este cunoscut în satul Cerneţi pentru admiraţia sa faţă de fostul dictator Nicolae Ceauşescu. Pe faţada casei sale stau agăţate mai multe tablouri de diverse dimensiuni cu Nicolae şi Elena Ceauşescu.
Dumitru Gheaţă este cunoscut în sat ca un om deosebit de harnic, dar şi foarte corect. Este un electrician foarte priceput şi aproape că nu este om în Cerneţi care să nu-i fi bătut vreodată la poartă pentru a-i cere ajutorul.
Totuşi, unii localnici îl judecă pentru că păstrează vie amintirea dictatorului Nicolae Ceauşescu. Omul are numai cuvinte de laudă despre acesta.
„Eu aşa văd, că era mai bine atunci decât acuma. Pot să muncesc zi şi noapte, că tot nu pot să trăiesc ca pe vremea aceea. Aveam salariul mare, îmbrăcam copii numai din alocaţie. Cu alocaţia de azi nu poţi să le iei nici o pereche de ciorapi", s-a plâns Dumitru Gheaţă.
Pentru a-şi arăta nostalgia faţă de acele vremuri, bărbatul şi-a agăţat pe casă, în total, 16 tablouri cu Ceauşescu. El spune că nu au fost uşor de procurat.
Au trecut mulţi ani de la revoluţie şi puţini mai sunt aceia care mai păstrează prin casă tablouri cu chipul dictatorului. Totuşi, nea Mitică a reuşit să facă rost de la prieteni de mai multe fotografii, pe care le-a mărit la centrele foto din Severin, le-a înrămat şi apoi le-a agăţat pe faţada casei. El e mândru de felul în care şi-a „împodobit" locuinţa.
Şi ea şi-a înfrumuseţat vila. A făcut-o tricoloră
Dumitru Gheaţă nu este singurul care şi-a „împodobit" locuinţa într-un mod aparte. Mariana Herera Farcău (50 de ani) şi-a vopsit vila din Eforie Sud în culorile drapelului ca să reamintească românilor să îşi iubească ţara.
Pentru a picta uriaşul drapel pe casă, patru muncitori au lucrat timp de trei luni şi au fost necesari 100 de litri de var lavabil, aplicat de două ori pentru ca zugrăveala să fie trainică. Proprietara vilei este erou al Revoluţiei din Decembrie 1989.
În seara de 17 decembrie a fost împuşcată la Timişoara de două ori, în umăr şi în abdomen. A supravieţuit ca prin miracol, doar pentru că a fost spitalizată în Franţa, prin Crucea Roşie. S-a mutat în Eforie în anul 2007 după ce a locuit ani buni în Franţa, unde s-a căsătorit şi a obţinut cetăţenia. Deasupra tricolorului uriaş, pe frontispiciu, e şi steagul ţării-surori Franţa.