Singurul oraș din România unde nu există blocaje în trafic. Cum au reușit asta autoritățile locale

În Capitală și în marile orașe din România, chiar și în unele mai mici, este un calvar să pleci cu mașina la orele de vârf. Timpul petrecut în trafic ajunge și la două ore din cauza ambuteiajelor, iar consumul nervos devine un pericol și pentru un om sănătos. Există însă un oraș în țara noastră unde se circulă extraordinar, în ciuda faptului că este un oraș mare și aglomerat. O spune Titi Aur, specialistul în conducere defensivă, care laudă autoritățile pentru reușită.

Orașul în care traficul nu se blochează

Într-un oraș din România nu există blocaj în trafic și se circulă extraordinar. Foto: Arhivă
Într-un oraș din România nu există blocaj în trafic și se circulă extraordinar. Foto: Arhivă

Titi Aur a vorbit într-o emisiune despre orașul unde traficul este lejer, două cuvinte la care bucureștenii nici nu îndrăznesc să viseze. În Brașov, unul din marile orașe din țara noastră, cu multe mașini și intens vizitat de turiști, nu se mai crează ambuteiaje. Primele măsuri au fost luate acum 20 de ani, iar în prezent șoferii locali și cei care tranzitează sunt fericiți să treacă prin Brașov.

„Acum niște ani buni, prin 2003-2004, s-a făcut o investiție. Consiliul Județean a plătit o echipă care a realizat un proiect de sistematizare a Brașovului.

Anterior, Brașovul era un oraș imposibil- pe Strada Lungă, prin Centru, pe Calea București efectiv nu puteai să circuli. Când ajungeai în Brașov, mai ales dacă era într-un weekend sau de sărbători, era nebunie.

S-a făcut o sistematizare adevărată a orașului- practic s-a făcut, impropriu spus, un sens giratoriu mare- dar gândită foarte bine”, a explicat Titi Aur la DC Conducem.

Orașele în care te îmbolnăvești de nervi din cauza traficului

Bucureștiul este pe primul loc când vorbim despre trafic infernal în România. De altfel, Capitala se situează pe primele locuri într-un top al celor mai aglomerate orașe din Europa.

Conform datelor furnizate de Tomtom, locuitorii orașului au petrecut în medie 150 de ore suplimentare în trafic, față de anul precedent. Această creștere se traduce într-o pierdere de timp și bani, cu un cost suplimentar estimat la aproape 1.000 de lei pe carburant.

Viteza medie de deplasare în timpul orelor de vârf a stagnat la aproximativ 17 km/oră, conform datelor studiate. În plus, nivelul de congestie a atins aproximativ 55%, ceea ce subliniază seriozitatea problemei și impactul său asupra mobilității urbane.

Pe lângă București, alte orașe cu trafic de coșmar sunt Constanța, Timișoara, Iași.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net