Slujba cu 1.500 de euro pe lună pentru care nu îți trebuie studii și poți să vezi toată lumea

Perioada pandemiei a afectat peste măsură copaniile aeriene. Interdicția de a călători din 2020 a dus la o scădere dramatică a personalului. La doi ani distanță, acestea își revin și au nevoie de oameni. Cererea este mare, anunță reprezentanții aeroporturilor românești, iar oferta este pe măsură.

image

O dată cu inaugurarea unor noi rute aeriene companiile aeriene sunt obligate să facă angajări, iar salariile sunt dintre cele mai bune, chiar dacă în unele cazuri angajații nu au nevoie nici măcar de Bacalaureat, scrie Adevărul.

Cei mai căutați sunt însoțitorii de bord. Aceștia nu au nevoie de studii speciale. Mai mult, nici diploma de bacalaureat nu este obligatorie pentru angajare. Însă cel care optează pentru un asemenea post trebuie să aibă un atestat, EASA (European Union Aviation Safety Agency/Agenţia Europeană de Siguranţă a Aviaţiei). Acesta se poate obține ce doritorul urmează un curs care durează o lună, cel mult o lună și jumătate.

„Nevoia este foarte mare. Noi avem un parteneriat cu un operator aerian şi cursanţii şcolii noastre au prioritate la angajare. Noi suntem norocoşi că am prins parteneriatul ăsta, dar, în general ei depun CV-ul când aud de anumite posturi disponibile", a afirmat Iulia Iovu, trainer în domeniul aviației, potrivit observatornews.ro.

Meseria de însoțitor de bord este atractivă mai ales pentru tineri și pentru cei fără niciun fel de obligații. Astfel, salariile pornesc de la 1.500 de euro și pot ajunge la 3.000 de euro. Și asta nu este tot.

Pe lângă salariile generoase, însoțitorii de bord își îndeplini visul de a vizita lumea. Mai mult, la acești bani se adaugă şi cei primiți pentru orele de zbor şi diurna.

image
image
image
image
image
image
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net