Şoferii fără rovinietă, vânaţi cu 63 de camere video

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Cumpăraţi-vă rovinietă! Altfel, sunteţi buni de plată. Autorităţile au de gând să împânzească drumurile patriei cu camere de supraveghere, montate special ca să-i dea de gol pe şoferii care circulă în afara oraşului fără să plătească taxa de drum.

Reprezentanţii Compani­ei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) şi-au dat seama că plata rovinietei de către şoferi reprezintă o afacere profitabilă pentru stat. Cu doar zece camere de supraveghere montate, pe câteva drumuri şi autostrăzi din ţară, instituţia a reuşit să strângă, anul trecut, din taxa de drum nu mai puţin de 50 de milioane de euro. Sumă care reprezintă 90% din veniturile Companiei.

simeon stalpnicul png

Pentru 2013, autorităţile au gânduri măreţe. Vor ca banii să se înmulţească, astfel că s-au decis să-i facă pe cât mai mulţi conducători auto să-şi cumpere rovinietă. Şi cum altfel, dacă nu speriindu-i cu amenda? Şefii din CNADNR au anunţat că pe parcursul acestui an vor apărea 63 de camere noi, ce vor acoperi întreaga hartă a României. Dacă în prezent, pe DN1, există un singur "Big Brother", până la sfârşitul lui 2013 vor apărea încă cinci sisteme. Pe DN 15 vor fi patru, pe DN2, DN6 şi DN11 - trei astfel de aparate, pe DN 2B, DN 12, DN 24, DN 66, DN 73 şi A3 - câte două, iar pe alte 33 de drumuri naţionale - un singur sistem de înregistrare.

"În vederea extinderii, în anul 2013, a capacităţii de control a Sistemului Informatic de Emitere, Gestiune, Monitorizare şi Control al Rovinietei, CNADNR urmează să instaleze pe sectoarele de drumuri naţionale un număr suplimentar de 63 sisteme de camere video fixe din care 56 pe drumuri naţionale cu o bandă pe sens şi 7 pe drumuri naţionale cu două benzi pe sens. Deocamdată, nu s-a stabilit, ca fiind definitiv, amplasamentul tuturor acestor puncte fixe de control", au precizat reprezentanţii companiei de drumuri. Cele 63 de camere au costat 36 de milioane lei fără TVA.

Iată cum plăteşti taxa de drum ca să nu iei amendă!

Rovinieta pentru un autoturism se poate cumpăra pe şapte zile, 30 de zile, 90 de zile sau pe un an şi costă între 3 şi 28 de euro. Taxa se achită în lei, la cursul de schimb al zilei dat de BNR, la Poştă, în benzinăriile Petrom şi OMV, la sediul CNADNR sau la Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România. Tariful de utilizare a reţelei de drumuri naţionale pentru o zi sau o săptămână se poate achita prin SMS la numărul unic de telefon 1761, valabil atât pentru clienţii Vodafone, cât şi pentru clienţii Orange.

Cine pleacă la drum fără rovinietă riscă o amendă între 250 şi 4.000 de lei, în funcţie de vehiculul condus. Anul trecut 386.000 de şoferi au fost amendaţi pentru că au circulat fără să achite taxa de drum. Cei mai mulţi au fost sancţionaţi pe DN1, acolo unde există o singură cameră video.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
poligon explozie jpg
ucraina png
Schengen shutterstock 9 jpg
lidl jpg
profi1 jpeg
cna consiliul national al audiovizualului Foto Facebook jpg
masina electrica
padure tropicala jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net