Soția lui Joe Biden vine la București! Pregătiri intense pentru vizita Primei Doamne

Ultima actualizare:

Soția celui mai puternic om al planetei vine la București. Jill Biden, prima doamnă a Statelor Unite ale Americii, va pleca joi de la Washington spre România. Click! îți arată ce asemănări sunt între Prima Doamnă a SUA și Carmen Iohannis, Prima Doamnă a României. 

Jill Biden alături de soțul ei, Joe Biden, președintele Statelor Unite
Jill Biden alături de soțul ei, Joe Biden, președintele Statelor Unite

Cum arată programul vizitei istorice

Autoritățile de la București sunt în alertă maximă. La sfârșitul acestei săptămâni, Prima Doamnă a SUA, Jill Biden, aterizează la București, în cadrul unui turneu organizat în România și Slovacia de Administrația de la Washington. 

Jill Biden va zbura către România în cursul zilei de joi. Prima oprire o va face vineri la baza aeriană Mihail Kogălniceanu, acolo unde se va întâlni cu membri ai Armatei Române și cu militarii americani, staționați acolo. Sâmbătă, soția președintelui SUA va ajunge în Capitală, unde are programate mai multe întâlniri cu oficialii de la București. 

Întâlnire cu soții Iohannis

În cadrul vizitei, prima doamnă a Americii se va întâlni cu președintele Klaus Iohannis și cu soția sa, Carmen, dar și cu premierul Ciucă și mai mulți membri ai cabinetului său.

Apoi, ea îi va cunoaște pe lucrătorii din domeniul umanitar, care gestionează, în perioada aceasta, fluxul uriaș de refugiați sosiți din Ucraina, după ce au fugit din calea războiului provocat de Vladimir Putin.

Jill Biden va petrece câteva ore în compania educatorilor din România, care predau copiilor ucraineni strămutați și îi ajută să se adapteze la noul mediul. Ulterior, sâmbătă seara, ea va decola de pe Aeroportul Henri Coandă, îndreptându-se către Slovacia.

Călătoria Primei Doamne a SUA reprezintă un semnal de sprijin pentru familiile ucrainene care au fost forțate să fugă în urma invaziei Rusiei.

Asemănări între Jill Biden și Carmen Iohannis

Întâlnirea dintre Prima Doamnă a Americii și soția președintelui României, Carmen Iohannis, va fi una interesantă. Unul dintre aspectele pe care cele două îl au în comun este profesia.

Atât Jill Biden, cât și Carmen Iohannis, sunt profesoare de limba engleză. La fel ca soția președintelui nostru, care nu a renunțat la catedră după ce a devenit Primă Doamnă, nici Jill Biden nu a dorit să renunțe la pasiunea pentru predat.

Ea predă la un colegiu comunitar din SUA și face naveta între locul de muncă și Casa Albă. Similar, Carmen Iohannis predă engleza la un liceu din Sibiu și se împarte între casa din Transilvania și Palatul Cotroceni.

Vizita de săptămâna aceasta nu este prima pe care Jill Biden o face în țara noastră. Ea a mai fost în România în mai 2014, alături de soțul ei, Joe Biden, la vremea aceea vicepreședinte al SUA, în mandatul lui Barack Obama. Atunci, Jill Biden și-a petrecut timpul cu Maria Băsescu. Citește și:  Soţia preşedintelui american Biden dă lecţii soţiei lui Iohannis şi României.

Uite o galerie foto cu Prima Doamnă a SUA și Prima Doamnă a României

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net