Scandal la Tecuci. Statuia lui Ştefan cel Mare a fost furată şi dată la topit?

Anchetă la Poliţie şi la Parchet, după ce statuia din bronz a lui Ştefan cel Mare, care urma să fie amplasată la Tecuci, a dispărut fără urmă. Este vorba despre un bust din bronz cu o greutate de o tonă şi jumătate şi cu o înălţime de 1,8 metri.  Primarul crede că statuia a fost furată şi vândută la fier vechi.

Bustul domnitorului, realizat în 2004, a costat 30.000 de euro. Foto Club Tecuci
Bustul domnitorului, realizat în 2004, a costat 30.000 de euro. Foto Club Tecuci

Lucrarea a fost realizată în 2004 de artistul Dan Mateescu, iar Primăria Tecuci a plătit la acea vreme 30.000 de dolari. Statuia ar fi urmat să fie amplasată pe un soclu de aproape opt metri, la intrarea în Tecuci. În 18 ani, autorităţile locale n-au reuşit să valorifice lucrarea, aşa că bustul a fost uitat într-o hală a unei foste unităţi militare, care aparţine Primăriei Galaţi. 

"Are o tonă şi jumătate, nu-l puteau lua doi oameni cu braţele"

Zilele trecute, reprezentanţii Primăriei Tecuci au decis să aşeze statuia într-o zonă a oraşului. Ei au constatat însă că lucrarea a dispărut, arată adevarul.ro. În zonă nu există camere de luat vederi, iar paznicul depozitului susţine că mai multe persoane ar fi luat bustul ca să-l recondiţioneze.  „Are o tonă şi jumătate, nu-l puteau lua doi oameni cu braţele, ar fi trebuit să aibă un elevator, o remorcă mare, o macara. Sper ca organele de cercetare să-şi facă datoria şi să găsim cât mai repede vinovatul, dar şi bustul. Este o ruşine pentru noi, tecucenii”, spune Eugen Pelin, consilier local la Primăria Tecuci. 

Edilul Lucian Costin e revoltat. „Am făcut plângere penală către Parchetul de pe lângă Judecătoria Tecuci. Aşteptăm organele de anchetă, să vedem ce decizie vor lua şi ce vinovaţi vor găsi. Cred că statuia a fost furată de hoţi şi dată la valorificare către fier vechi”, spune primarul.

Citește continuarea pe www.adevarul.ro

  Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net