Statul va aloca fonduri pentru refacerea caselor distruse de inundațiile din Galați! „Sunt peste 5.000 de case afectate."

Ultima actualizare:

Statul va aloca bani din Fondul de Intervenţii pentru Situaţii de Urgenţă pentru refacerea tuturor caselor afectate de inundațiile devastatoare din Galați. Marcel Ciolacu spune că vor fi reparate toate cele 5.000 de locuințe. Inundațiile recente din Galați au avut un impact tragic, soldându-se cu șase decese.

Mii de case din Galați au fost afectate Foto: Tudor Neacșu
Mii de case din Galați au fost afectate Foto: Tudor Neacșu

Marcel Ciolacu promite că statul va reface toate casele afectate

„Ne-a murit tot aici!!” – Nimic nu poate alina suferința oamenilor din #Pechea, care și-au pierdut, în câteva ore, tot ce au agonist o viață întreagă. Am fost acolo să mă uit în ochii lor și să le spun că nu îi voi dezamăgi! Sunt peste 5.000 de case afectate. Le vom reface pe toate!", a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook. Reconstrucția caselor și a drumurilor mai are, însă de așteptat. Trebuie mai întâi ca apele să se retragă complet și apoi să fie evaluate pagubele.

"Am dispus eliberarea urgentă a patru clădiri modulare"

„Astăzi, oamenii cu care am vorbit în localităţile din Galaţi afectate de inundaţii mi-au spus că o mare problemă este şi cu copiii care nu mai au unde merge la şcoală. De aceea, am dispus eliberarea urgentă de la Rezervele Naţionale ale Statului a patru clădiri modulare în care copiii pot învăţa temporar până când situaţia revine la normal. Fiecare clădire are o capacitate de 80-100 de persoane şi este dotată cu grupuri sanitare", a mai scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

El a menţionat că preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Fotea, se va ocupa de amplasarea rapidă a acestor şcoli temporare. "Copiii trebuie să aibă unde să înveţe!", a transmis Ciolacu.

Ce a anunțat Marcel Boloș

Marcel Boloș a postat pe rețele sociale că statul nu va lăsa oamenii să înfrunte singuri consecințele inundațiilor. Ministerul ia măsuri pentru a asigura un suport constant, în ciuda dificultăților întâmpinate. „Nu va fi ușor, dar vom fi alături de voi la fiecare pas. Nimeni nu va fi lăsat în urmă”, a afirmat acesta. 

6 morți în urma inundațiilor 

Localnicii din satele lovite de inundații au la dispoziție o tabără de corturi în care se pot adăposti peste noapte. Dar se gândesc cu groaza la ce urmează și nu știu ce se vă întâmpla cu locuințele lor, încă pline de apă și nămol.

Inundațiile recente din Galați au avut un impact tragic, soldându-se cu șase decese, iar două persoane sunt date dispărute. Victimele sunt din localitățile Pechea, Drăgușeni, Costache Negri și Corod, conform informațiilor oferite de premierul Marcel Ciolacu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Matei Vali Catalina disparuta jpg
apa robinet pahar adobestock jpg
bar pexels jpeg
imapp alex proiectii 116 768x512 jpg
rate banca 0 jpeg
focurile vii wiki jpg
atacator parlament jpg
sacalul poza mare jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net