Statul vrea să ne ajute să renunţăm la fumat

Ultima actualizare:
Tratamentul cu  plasturi cu  nicotină durează  trei săptămâni
Tratamentul cu plasturi cu nicotină durează trei săptămâni

La fiecare 16 minute un român moare din cauza cancerului pulmonar, iar fumatul este principala cauză care produce această boală cumplită. Astfel, Ministerul Sănătăţii a iniţiat un proiect prin care vrea să ajute cât mai mulţi români să renunţe la fumat.

După ce, la sfârşitul anului trecut, a fost promulgată legea prin care se interzice total fumatul în spaţiile publice, Ministerul Sănătăţii vine cu o altă iniţiativă care are ca scop ajutarea fumătorilor să renunţe la acest viciu atât de dăunător sănătăţii, dar şi buzunarului. Mai exact, a lansat în dezbatere publică un proiect prin care, din acest an, are posibilitatea să achiziţioneze produse necesare combaterii consumului de tutun. Dacă acesta va fi aprobat, fumătorii asiguraţi îşi vor putea cumpăra compensat din farmacii astfel de produse, inclusiv plasturi cu nicotină. Se ştie că ţigările conţin nicotină, o substanţă care poate crea dependenţă. 


    Tratamentul cu  plasturi cu  nicotină durează  trei săptămâni
Tratamentul cu plasturi cu nicotină durează trei săptămâni

Rolul plasturilor, atunci când o persoană încearcă să se lase de fumat, este acela de a înlocui o parte din nicotina pe care fumătorul şi-o ia din ţigări. Mai precis, când plasturele este lipit pe piele, acesta eliberează lent nicotină în organism, ameliorând, astfel, simptomele (iritabilitate, stare de rău) pe care o persoană le are când renunţă la tutun. Un pachet de şapte plasturi cu nicotină costă între 49 şi 51 de lei, în funcţie de firma producătoare. Potrivit prospectului, un plasture acţionează pe piele timp de 16 ore, tratamentul fiind de trei săptămâni. 

Studiile arată că substituentele nu sunt eficiente

Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Harvard arată că plasturii şi guma de mestecat cu nicotină sunt ineficiente în tratamentul antifumat pe termen lung. La studiu au participat 787 de adulţi, care renunţaseră de puţină vreme la fumat. Ei au folosit substitute cu nicotină. Rezultatele au arătat că aproape o treime dintre cei care renunţaseră recent la fumat şi-au reluat acest obicei. Cercetătorii americani au ajuns, astfel, la concluzia că cheltuielile din fonduri publice pentru a furniza aceste substitute nicotinice sunt contestabile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Maria Alexandra fiica Alina și Nicolae ai României foto Facebook5 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
cancer 389921 1280 jpg
image png
lebanon 3836125 1280 jpg
sencha 7807228 1280 jpg
image png
Bazilica Sfântul Petru (© Pixabay)
building 7935883 1280 jpg
ceaiuri pentru fiere din plante medicinale jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net