Stewardesă în vremea molimei. “Pasagerii asiatici aveau echipament alb din cap până-n picioare. Parcă zburam spre Lună”

Ultima actualizare:

Multe domenii de activitate au fost afectate în urma pandemiei de coronavirus, printre acestea numărându-se şi transportul aerian. Totuşi, mai există zboruri care sunt efectuate în această perioadă, ceea ce reprezintă o adevărată provocare pentru toţi cei aflaţi la bord. Elena, o stewardesă din România, vorbește despre experiența din ultima vreme.

Multe zboruri din Europa au fost anulate în perioada stării de urgenţă, mai ales înspre şi dinspre zonele roşii. Pentru zborurile care se mai efectuează în această perioadă s-au instituit reguli stricte, pe care trebuie să le respecte atât angajaţii companiilor aeriene, cât şi pasagerii. Multe stewardese au rămas la sol, iar cele care încă mai zboară dintr-un aeroport în altul dau piept cu numeroase provocări. Elena face parte din cea de-a doua categorie. 

“E greu, dar trebuie să facem asta”

„Compania noastră a continuat să funcționeze. Am zburat tot timpul ăsta. E greu, dar trebuie să facem asta. Totul depinde de profilul de pasageri. Oamenii sunt foarte recunoscători acum pentru că îi ducem acasă. S-a întâmplat ca unii pasageri să ne mulţumească plângând”, dezvăluie tânăra. 

Mulţi pasageri sunt precauţi şi urcă la bordul avionului echipaţi corespunzător măsurilor impuse de către autorităţi. „Am făcut un zbor spre Asia şi avionul era plin de asiatici veniţi din Europa. Aveam impresia că decolez spre Lună. Erau foarte bine echipaţi, aveau echipament alb din cap până în picioare”, își amintește Elena.

Comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean, anunţă că distanţarea socială în aeroporturi şi în avioane este una dintre măsurile care se vor păstra la reluarea transportului aerian pentru călători. Comisia Europeană va elabora o serie de ghiduri în acest sens. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
florin nita romania euro 2024 facebook jpg
image
image
image
image
image
image
Fostul combinat din Călan  Sursa  Ilustrate circulate   (1) jpg
Methoni jpg
par vopsit jpg
cascada urlatoarea jpg
Edgar Allan Poe by Vallotton jpg jpeg
adolf hitler jpg
joe biden nato summit zelenski profimedia jpg
octavia marlow instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net