Surpriză pentru medici: Filarmonica Arad, minirecital în curtea secțiilor COVID din oraș


    Cinci instrumentiști ai Filarmonicii Arad au cântat pentru mediciFOTO: aradon.ro
Cinci instrumentiști ai Filarmonicii Arad au cântat pentru mediciFOTO: aradon.ro

Ziua internațională a sănătății le-a adus medicilor arădeni din prima linie o surpriză muzicală. Miercuri dimineață, cinci artiști ai Filarmonicii Arad au susținut câte un minirecital în curtea spitalului din Grădiște și a celui Clinic Județean de Urgență.

„Motivaţia a fost Ziua Internaţională a Sănătăţii, pe care o sărbătorim astăzi (miercuri, 7 aprilie-n.r.). Artiştii Filarmonicii Arad s-au gândit să facă un mic cadou cadrelor medicale – medici şi asistente – dar şi tuturor celor care lucrează în spital – brancardieri, femei de serviciu… Dat fiind că ne aflăm în preajma sărbătorilor pascale, a fost ales un repertoriu adecvat acestora, un repertoriu vesel, plin de speranţă pentru că societatea, în ziua de astăzi, are nevoie de speranţă şi are nevoie de încredere. Şi cred că împreună cu medicii şi cu toată societatea, vom depăşi şi această perioadă grea de criză prin care trecem” – a spus Barbu Bogdan Radu, solist instrumentist la Filarmonica Arad, conform aradon.ro.

Primele acorduri au răsunat în curtea secţiei COVID din Grădişte, unde sunt intrenaţi cei mai mulţi bolnavi de COVID din oraş. Medicii care au putut au ieşit în faţa spitalului şi au aplaudat după fiecare partitură. Cei aflati în secţia ATI au ascultat concertul de la geam. 

Artiștii au ales un repertoriu vesel   

”A trecut mai bine de un an de când nu am fost la Filarmonică și suntem zi de zi la spital. E o perioadă foarte grea pentru noi, e o perioadă în care am fost supuşi la foarte multă presiune mediatică. Gestul dumneavoastră este extraordinar, este un gest de solidaritate cu eforturile noastre. Ne bucurăm că sunteți alături de noi și vă mulțumim foarte mult. Tot mulţumită filarmonicii, cu ocazia sărbătorilor de Crăciun, ne-au oferit un recital extraordinar de frumos, tot aici în curtea Spitalului”, le-a mulțumit artiștilor Dana Olar, medic primar pneumolog, şef secție.

Acelaşi minirecital a fost susţinut şi în curtea Spitalului Municipal. Repertoriul ales, spre încântarea celor câteva zeci de angajaţi ai spitalului, a cuprins Te Deum, Alleluia a lui W.A. Mozart şi Alleluia din Oratoriul Messias de G.F. Handel. 

Citește și: 

Biletul de intrare la Filarmonica din Sibiu costă o floare. Cine donează o muşcată sau o petunie are acces liber

Dirijorul Camil Marinescu a murit răpus de COVID, după trei săptămâni de luptă cu virusul ucigaș

gabi badalau, alaturi de parintii sai jpg
Mama lui Theo Rose și Teo Trandafir jpg
Matilda Pascal Cojocărița și Nicolae Ceaușescu jpg
Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
cub razvan ciobanu png
cub theo rose anghel damian png
cub gabriela marin denise pilafai png
mariana moculescu jpg
Screenshot 2022 11 29 at 17 02 46 png
Screenshot 2022 11 29 at 14 50 45 png
image
image
image
image
Politia din Muntenegru FOTO Shutterstock jpg
cum se epilau femeile in antichitate jpg
Joshua Cooper jpg
sarcina in vis jpg
Prima doamnă a SUA s a ocupat de decorațiuni jpg
cub florina mihaila sexy braileanca png