Tatăl Alexandrei, gravida moartă în spitalul din Botoșani, declarații tulburătoare după ce a ajuns la audieri: „Mi-am dat seama că s-a întâmplat ceva grav”

Tatăl Alexandrei, tânăra mămică în vârstă de 25 de ani, însărcinată, cea care a murit vineri de dimineață la spitalul din Botoșani, face mărturisiri. El spune că în noaptea aceea rămăsese acasă pentru a se juca cu fetele, iar dimineața a aflat de la soția lui că s-a întâmplat ceva rău: „Soția mi-a spus: vino repede, să mergem la maternitate. Mi-am dat seama că s-a întâmplat ceva grav. Cât am tras mașina, într-un minut m-a sunat", scrie adevărul.ro

Alexandra Ivanov, tânără moartă în chinuri la maternitatea din Botoșani Foto: Facebook
Alexandra Ivanov, tânără moartă în chinuri la maternitatea din Botoșani Foto: Facebook

Ce spunea Alexandra de pe patul de spital 

Ultimele mesaje trimise de tânăra, de pe patul de spital, unde s-a chinuit timp de 7 ore, fără să fie băgată în seamă de medici, au fost trimise soțului și mamei sale. Le spunea că are dureri insuportabile și că nu mai are aer. 

Astăzi, la sediul Poliției Botoșani s-au prezentat părinții, soțul și fratele ei, însoțiți de o avocată. Până acum, în dosar au dat declarații asistenta, medicul curant și o infirmieră. Tatăl tinerei a declarat că speră că vinovații vor fi trași la răspundere și a făcut declarații cutremurătoare despre cum a aflat despre moartea Alexandrei.

Ce a declarat tatăl Alexandrei

Am vorbit cu Alexandra ultima oară seara, nu prevedea nimic că așa ceva se va întâmpla. Era o seară normală. Am plecat să o duc pe soție la spital, că era în tură de noapte. Am rămas acasă cu cele mici să ne jucăm. Dimineața, soția mi-a spus: vino repede, să mergem la maternitate. Mi-am dat seama că s-a întâmplat ceva grav. Cât am tras mașina, într-un minut m-a sunat", a declarat bărbatul. 

Ce s-a întâmplat în spital 

Ministerul Sănătății a anunțat că la Spitalul Mavromati din Botoșani, unde vineri a murit Alexandra Ivanov, o tânără mămică, inspectorii sanitari au „identificat mai multe nereguli în activitatea desfăşurată de către personalul din cadrul unităţii spitaliceşti, aflat în serviciu la data evenimentului”.

Pacienta a fost ignorată aproape șapte ore pe patul de spital. Practic, de la ora 00:45, când s-a administrat ser fiziologic și un medicament, până la 07:35, când tânăra a intrat în șoc, nu a mai fost efectuată nicio manevră de îngrijire medicală, scrie în raport.

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila declarase că este „foarte serios afectat” de cazul de la Maternitatea din Botoşani și că „acest eveniment nu a fost atât de mult legat mai degrabă de o eroare medicală, cât de o lipsă de interes şi empatie”.

Alexandra a fost internată pe data de 17 august la orele 23.30 cu din cauza unor „sângerări pe căi genitale externe, dureri hipogastrice și lombare”. Diagnosticul pus a fost „sarcină oprită în evoluție, metroragie minoră și anemie secundară".

Citește întreg articolul pe adevărul.ro. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
kate william profimedia 0764084002 jpg
image
image
image
image
image
image
cimitir ecologic1 jpg
zbor1 jpg
mona lisa gioconda leonardo da vinci foto afp jpg
eliza petrachescu captura video jpg
Jogging miscare sport exercitii FOTO Shutterstock jpg
Alegeri 2024  buletin vot FOTO Mediafax jpeg
WhatsApp Image 2024 04 30 at 19 30 18 jpeg
tiramisu pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net