Temele pentru acasă, prea multe şi prea grele

Ultima actualizare:

    Părinţii, elevii şi profesorii s-au plâns la unison
Părinţii, elevii şi profesorii s-au plâns la unison

Un număr record de părinţi şi elevi au avut un cuvânt de spus despre temele pentru acasă. Majoritatea s-au plâns că sunt profesori care dau mult de lucru acasă şi în vacanţe.

Ministerul Educaţiei şi Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei (IŞE) au organizat în perioada 7-20 noiembrie 2017 o consultare publică la nivel naţional privind rolul temelor pentru acasă.Pagina oficială a fost luată cu asalt de zeci de mii de părinţi şi elevi, dar şi de profesori. Chestionarele on-line au fost completate de 32.921 de părinţi, 37.032 de elevi şi 12.487 de cadre didactice. Majoritatea au fost din mediul urban, dar şi 23% din mediul rural s-au exprimat.Concret, cei mai mulţi au apreciat că temele pentru acasă sunt prea multe, obositoare, grele, iar în vacanţe aproape nu mai au timp de distracţie din pricina temelor obligatorii. Au fost şi părinţi care au apreciat temele pentru acasă pentru că ce se predă în şcoală este prea puţin.

Chestionarele au avut 30 de întrebări

Au fost câte 30 de întrebări pentru părinţi, elevi şi profesori. De pildă, părinţii au avut 19 întrebări doar despre temele copiilor (primele 11 întrebări au fost de identificare: câţi copii are, ce vârste, ce sex, în ce clasă sunt). Au avut de ales între mai multe variante de răspuns. De exemplu: Sunteţi de acord cu temele pentru acasă? Temele ajută? Sunt obositoare? Copilul devine mai sigur pe sine? Sunt prea grele?După ce specialiştii IŞE vor centraliza toate chestionarele, vor face o analiză care să ajute Ministerul Educaţiei să intervină în acest subiect controversat.

Profa punea copiii să pupe caietele

O profesoară de Limba engleză de la Şcoala Gimnazială ”Sfântul Andrei” din Capitală este anchetată de Inspectoratul Şcolar. Cadrul didactic a fost reclamat de părinţi că elevii sunt umiliţi. Concret, profa îi scotea în faţa clasei pe elevii care nu îşi făceau temele pentru acasă, îi fotografia şi îi posta pe Internet. Apoi, îi punea să pupe caietele elevilor care aveau temele făcute. Profesoara a recunoscut faptele, iar Inspectoratul Şoclar va anunţa curând dacă va fi pedepsită. Potrivit unui ordin de ministru, din noiembrie 2016, timpul necesar realizării temelor pentru acasă pentru un elev este de cel mult 2 ore, însumând toate disciplinele, în aşa fel încât media zilnică a pregătirii elevului, în clasă şi în afara ei, să se încadreze în 5 - 8 ore zilnic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
inchisoare medievala jpg
profesor jpg
daniel david ubb fb jpg
phone 292994 1280 jpg
Izvorul de la Manastirea Sf  Dionisie Exiguul si Sf  Efrem jpg
4 front poza mare jpg
cat 7032641 1280 jpg
natalia negru st  iosif dimitrie anghel jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net