Temperaturi deviante. Adevărata iarnă pune stăpânire pe România. Unde va lovi puternic gerul

Ultima actualizare:

Vremea este instabilă, temperaturile ba cresc, ba scad, iar perioada lui Gerar mai există doar în amintiri. Am trecut anul cu vreme de primăvară. Au fost peste 10 grade în majoritatea orașelor, însă iarna grea acum urmează să apară. Va fi ger și, practic, vom recupera din urmă, căci temperaturile vor scădea brusc, așa că ar fi bine să ne pregătim focul în sobe, centralele sau caloriferele electrice.

Vizual   Ce nuante de par sunt la moda iarna aceasta jpg

Citește și: Schimbare dramatică a vremii. Temperaturi neașteptate, după o perioadă extrem de caldă

Cine depinde de încălzirea de la Stat s-ar putea să aibă de suferit, iar aici de ne ferim la cei din Capitală, căci sunt multe zone fără căldură. Una peste alta, ieri, a fost emis un cod galben de vreme rea: ninsori și viscol cât cuprinde în mai multe orașe din țară.

Așadar, cu toate aceste schimbări climatice este foarte clar că vremea are de suferit și noi odată cu ea. Azi avem 13 grade, chiar dacă suntem în toiul iernii, mâine ne trezim cu un ger cumplit. Cine mai înțelege cum să se îmbrace. Aceste schimbări sunt perfecte pentru viruși, motiv pentru care este și epidemie de gripă în spitale.

Vremea pentru următoarele zile în România

După cum spuneam, vremea se schimbă, astfel că vom avea ninsori, viscol și lapoviță la munte, iar în restul țării va ploua. La București va fi în continuare soare, așa că aici nu lovește încă adevărata iarnă. Zona de câmpie încă mai așteaptă.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), prima avertizare vizează intervalul 5 ianuarie, ora 02.00 – 5 ianuarie, ora 14.00, fiind anunţate intensificări ale vântului, viscol în nordul Carpaţilor Orientali.

Cea de-a doua avertizare intră în vigoare joi, 5 ianuarie, la ora 14.00, până vineri, 6 ianuarie, ora 12:00, unde vor fi semnalate fenomene extreme cu intensificări ale vântului şi viscol la altitudini de peste 1700 m.

 Joi, 5 ianuarie, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în majoritatea regiunilor, dar mai ales la munte, unde vor fi rafale de 70-90 km/h, iar în zona înaltă va sufla tare cu peste 100-120 km/h. 

„În zonele joase de relief vor fi viteze în general de 45-70 km/h. Cerul va fi mai mult noros în jumătatea nordică a teritoriului, unde local şi temporar va ploua, exceptând depresiunile din estul Transilvaniei unde vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. La munte, local şi temporar va ninge viscolit, condiţii în care vizibilitatea va fi scăzută. În restul ţării, cerul va fi variabil, iar ploi slabe, trecătoare vor fi posibile doar cu totul izolat", anunță ANM.

Vreme de primăvară în toiul iernii

În continuare, în majoritatea orașelor din țară vor fi temperaturi ridicate. Dacă în zonele de munte oamenii vor simți adevărata iarnă, în zonele de câmpie situația va fi mai blândă. Cel puțin pentru moment.

Astfel că vom avea 6 şi 14 grade Celsius şi minime cuprinse între  între 0 şi 7 grade Celsius, cu ceață pe alocuri.

La București se mai răcește puțin, dar tot cald o să fie pentru această perioadă. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla cu viteze la rafală de 40-45 km/h. Temperatura maximă va fi de 11 grade Celsius, iar cea minimă nu va depăși 4 grade Celsius. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net