Ţi-ai găsit parcarea ocupată? Uite ce trebuie să faci!

Ultima actualizare:

Răzvan Popa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Bucureşti, ne sfătuieşte să nu încercăm să rezolvăm această problemă pe cont propriu dacă vecinul nu se conformează şi refuză să părăsească parcarea ta plătită.

De cele mai multe ori, izbucneşte scandalul şi nu puţine au fost cazurile în care s-au vandalizat autoturisme sau chiar s-a ajuns la a se împărţi înjurături, pumni şi picioare. „Şoferul, nervos, zgârie maşina, sparge oglinzile, dezumflă roţile… iar de aici vă închipuiţi ce iese...

Nu blocaţi maşina respectivă, nu ridicaţi ştergătoarele, nu zgâriaţi portierele pentru că acest comportament – vandalismul - intră sub incidenţa legii. Puteţi fi reclamat la poliţie şi obligat să răspundeţi pentru faptele comise”.

Nu există parcări de reşedinţă cu interval orar!

Trebuie, de la început, să ştim un lucru: în Bucureşti parcările plătite sunt la dispoziţia celor care le-au închiriat de la primărie 24 de ore din 24. Nu există un interval orar care să permită altor şoferi să parcheze autoturismul pe locul tău.

Acest lucru este valabil în toate sectoarele, fără excepţie. Reprezentanţii secţiilor de poliţie locală din sectoarele 1-6 ne-au declarat că, odată ce ai achitat taxa la primărie, nimeni nu are dreptul să-şi pună maşina pe locul tău. „A existat o propunere acum ceva vreme, dar s-a renunţat la această idee. Oricine şi-a plătit locul are drept total asupra lui”, am aflat de la dispeceratele de sector ale poliţiei comunitare.

Cum procedezi?

Răzvan Popa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Bucureşti, ne-a spus cum trebuie să procedăm. „Se sesizează poliţia locală din sectorul respectiv care are obligaţia de a trimite un echipaj la faţa locului. Odată ajunşi, poliţiştii vă vor cere să faceţi dovada faptului că aţi achitat locul de parcare respectiv, deci trebuie să aveţi actele care demonstrează acest lucru la îndemână. Persoana care a ocupat locul de parcare abuziv va fi identificată şi sancţionată. Pentru început, va primi avertisment, apoi amendă până în 300 de lei, însă se poate ajunge până la a i se ridica autoturismul”, a explicat Răzvan Popa care este procedura.

N-ai voie să-ţi blochezi propriul loc de parcare!

Există persoane care îşi montează în faţa locului de parcare aşa zisele T-uri – nişte bare de fier care blochează accesul altora când locul de parcare e gol. „E interzisă această practică şi se sancţionează cu amendă între 100 şi 300 de lei”, au declarat oficiali din cadrul Poliţie Locale Bucureşti.

Răzvan Popa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Bucureşti, ne sfătuieşte să nu încercăm să rezolvăm această problemă pe cont propriu dacă vecinul nu se conformează şi refuză să părăsească parcarea ta plătită.

De cele mai multe ori, izbucneşte scandalul şi nu puţine au fost cazurile în care s-au vandalizat autoturisme sau chiar s-a ajuns la a se împărţi înjurături, pumni şi picioare. „Şoferul, nervos, zgârie maşina, sparge oglinzile, dezumflă roţile... iar de aici vă închipuiţi ce iese... Nu blocaţi maşina respectivă, nu ridicaţi ştergătoarele, nu zgâriaţi portierele pentru că acest comportament - vandalismul - intră sub incidenţa legii. Puteţi fi reclamat la poliţie şi obligat să răspundeţi pentru faptele comise".

Nu există parcări de reşedinţă cu interval orar!

Trebuie, de la început, să ştim un lucru: în Bucureşti parcările plătite sunt la dispoziţia celor care le-au închiriat de la primărie 24 de ore din 24. Nu există un interval orar care să permită altor şoferi să parcheze autoturismul pe locul tău.

Acest lucru este valabil în toate sectoarele, fără excepţie. Reprezentanţii secţiilor de poliţie locală din sectoarele 1-6 ne-au declarat că, odată ce ai achitat taxa la primărie, nimeni nu are dreptul să-şi pună maşina pe locul tău. „A existat o propunere acum ceva vreme, dar s-a renunţat la această idee. Oricine şi-a plătit locul are drept total asupra lui", am aflat de la dispeceratele de sector ale poliţiei comunitare.

Cum procedezi?

Răzvan Popa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Bucureşti, ne-a spus cum trebuie să procedăm. „Se sesizează poliţia locală din sectorul respectiv care are obligaţia de a trimite un echipaj la faţa locului.

Odată ajunşi, poliţiştii vă vor cere să faceţi dovada faptului că aţi achitat locul de parcare respectiv, deci trebuie să aveţi actele care demonstrează acest lucru la îndemână.

Persoana care a ocupat locul de parcare abuziv va fi identificată şi sancţionată. Pentru început, va primi avertisment, apoi amendă până în 300 de lei, însă se poate ajunge până la a i se ridica autoturismul", a explicat Răzvan Popa care este procedura.

N-ai voie să-ţi blochezi propriul loc de parcare!

Există persoane care îşi montează în faţa locului de parcare aşa zisele T-uri - nişte bare de fier care blochează accesul altora când locul de parcare e gol. „E interzisă această practică şi se sancţionează cu amendă între 100 şi 300 de lei", au declarat oficiali din cadrul Poliţie Locale Bucureşti.

Poliţia locală sector 1 - tel: 021.232.66.35 sau 021.9540Poliţia locală sector 2 - tel: dispecerat - 021.252.57.70 sau 021.252.58.28 Poliţia locală sector 3 - tel: 021.340.07.51 sau 021.9543Poliţia locală sector 4 - tel: 021.460.14.71Poliţia locală sector 5 - tel: 021.312.28.81Poliţia locală sector 6 - tel: dispecerat - 021. 413.16.20

În parcările de reşedinţă nou amenajate, marcate şi numerotate, după recepţionarea acestora, închirierea locurilor de parcare se face pe baza cererilor tip, eliberate de către Serviciul Parcări din cadrul primăriilor de sector. Aceste cereri se fac în conformitate cu tabelele întocmite de către Asociaţiile de Proprietari ale blocurilor limitrofe pracajelor, în limita locurilor disponibile, alocate şi existente pe teren.

Cererile tip vor fi semnate şi ştampilate de preşedintele Asociaţiei de Proprietari unde solicitantul îşi are domiciliul. Cererea tip va fi depusă la Registratura Serviciului Parcări din cadrul primăriei de sector, cu următoarele documente anexate în copie: - cartea de identitate a solicitantului cu domiciliul la adresa unde solicită loc de parcare; - certificatul de înmatriculare al autoturismului;- contractul de leasing (dacă este cazul);- contractul de comodat (dacă este cazul);- certificat fiscal eliberat de Direcţia Generală de Impozite şi Taxe Locale din sectorul respectiv care să ateste că solicitantul nu figurează cu debite către bugetul local pentru anii anteriori încheierii contractului;

Se închiriază pe un an

Acordul de utilizare a locului de parcare se încheie pe o perioadă de un an. Dacă acordul nu este ridicat de către beneficiarul locului de parcare în termen de 60 de zile de la întocmire, acesta devine nul. După ridicarea acordului, beneficiarul e obligat să achite taxa aferentă utilizării locului de parcare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate în buline și William, GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
alimente sanatoase jpg
Ceausescu facebook jpg
mancare de tip fast food jpg
televizor istock jpg
ninsoare jpeg
timisu de sus png
poza mare pestera jpg
pantofi dunare budapesta captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net