Tichete de 1.000 de lei pentru porcul de Crăciun. Cine sunt beneficiarii acestor vouchere

Ultima actualizare:

O nouă inițiativă legislativă pentru modificarea Legii Porcului prevede acordarea unui voucher în valoare de aproximativ 200 de euro (aproximativ 1.000 de lei) celor care, din cauza pestei porcine, sunt nevoiți să renunțe la creșterea porcilor.

porci
Voucherul de 1.000 de lei va fi acordat în anumite condiții (Foto: Shutterstock)

Autoritățile au în plan să ofere tichete emise de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) în valoare de 1.000 de lei pentru porcul de Crăciun. Aceste voucere vor fi oferite micilor crescători care sunt nevoiți să renunțe la creșterea porcului din cauza resctricțiilor impuse pentru lichidarea focarelor de pestă porcină africană. Este vorba despre o inițiativă ce va fi depusă în Parlament de Florian-Emil Dumitru, vicepreședinte al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților.

Micii crescători de porci se pot bucura de voucerele de la ANSVA

El susține că această inițiativa este menită să vină în sprijinul Legii Porcului. Mai exact, persoanele care sunt înscrise în Registrul Agricol ca drept mici crescători de porci și care vor să renunțe la creșterea porcilor din cauza restricțiilor impuse de pesta porcină, dar și care se află în apropierea unor ferme comerciale de creștere a porcilor (pe o rază de 10 km) pot primi timp de 5 ani câte un voucher de la ANSVSA în valoare de 200 de euro. Astfel, micii foști crescători pot lua de la fermele comerciale câte un porc.

Citește continuarea articolului pe adevarul.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net