Ţigările electronice, mult mai periculoase pentru sănătate decât cele clasice

Ultima actualizare:

    Elementele chimice pe care le conţin ţigările electronice ne afectează sănătatea mai grav decât cele care se regăsesc în ţigările obişnuite
Elementele chimice pe care le conţin ţigările electronice ne afectează sănătatea mai grav decât cele care se regăsesc în ţigările obişnuite

Eşti fumător şi ai înlocuit ţigăriel clasice cu cele electronice? Află că, potrivit unui studiu efectuat de cercetătorii niponi, s-a ajuns la concluzia că acestea din urmă sunt mult mai nocive pentru sănătate. Ţigările electronice conţin în vaporii produşi de lichidul utilizat substanţe chimice precum formaldehidă şi acetaldehidă. Dacă nu ştiai, află că formaldehida se foloseşte în fluidele de îmbălsămare.

Ţigările electronice, care au devenit tot mai populare pe plan mondial, în special în rândul tinerilor, funcţionează prin încălzirea unui lichid aromat, care conţine adeseori nicotină, până când acesta se transformă în vapori ce sunt inhalaţi, la fel ca ţigaretele tradiţionale, dar fără a produce fum.

Formaldehida se regăseşte şi în fluidele de îmbălsămare

Formaldehida, o substanţă prezentă în materialele de construcţii şi în fluidele de îmbălsămare, este prezentă în acei vapori într-o concentraţie mult mai mare decât agenţii cancerigeni existenţi în fumul produs de ţigările obişnuite. Acetaldehida, care există în stare naturală în cantităţi mici, fiind folosită în principal în sectorul plantelor industriale pentru a produce acizi şi alte substanţe chimice, a fost detectată la rândul ei în cantităţi mai mari în vaporii ţigărilor electronice decât în fumul ţigărilor tradiţionale. Într-un anumit brand de ţigări electronice, savanţii niponi au găsit concentraţii de agenţi cancerigeni de peste 10 ori mai mari decât în ţigările obişnuite.

Fetuşii expuşi la nicotină nu au creierul suficient de dezvoltat

În august, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a solicitat guvernelor lumii să interzică comerţul cu ţigarete electronice pentru minori, avertizându-le în legătură cu faptul că aceste produse reprezintă "o ameninţare serioasă" pentru fetuşi şi persoanele tinere. În ciuda unor studii cu rezultate contradictorii, OMS spune că deţine dovezi suficiente pentru a-i avertiza pe copii, adolescenţi, femeile însărcinate şi femeile fertile în legătură cu riscurile generate de ţigaretele electronice. Expunerea la nicotină a fetuşilor şi a adolescenţilor, pe termen lung, generează consecinţe severe asupra dezvoltării creierului, avertizează OMS.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
oala presiune jpeg
mircea diaconu jpg
Yoon Suk Yeol. Foto: captură video
Banner Carmen Harra
panouri solare risc hackeri jpg
ceai freepik jpg
tarani romani cuptor jpg
Ploaie Autostrada jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net