Trafic restricționat în Capitală! Are loc marșul comunității LGBTQ

Ultima actualizare:

Restricții de circulație în Capitală în weekend-ul 9-10 iulie 2022 datorită marșului Bucharest Pride la care participă membrii comunității LGBTQ și susținătorii acesteia. Mai multe artere importante sunt închise preț de câteva ore. Și în alte orașe importante ale lumii astfel de parade sunt o obișnuință. 

Sursă foto: Inquam Photos/George Călin
Sursă foto: Inquam Photos/George Călin

Primăria Generală a Capitalei a anunțat că în weekend-ul 9-10 iulie 2022 are loc marșul Bucharest Pride al comunității LGBTQ. Pentru buna desfășurare a manifestației, mai multe artere importante ale Capitalei sunt închise, pentru un interval de câteva ore. 

Restricții de circulație în Capitală pentru desfășurarea marșului Bucharest Pride

 În data de 9 iulie are loc „Marşul Bucharest Pride”, în intervalul orar 17:00 – 19:00 pe următorul traseu: Calea Victoriei – bd. Regina Elisabeta – bd. Schitu Măgureanu – Pod Izvor – Parc Izvor.

Începând cu orele 17:30, se restricţionează traficul auto pe Calea Victoriei, segmentul cuprins între Piaţa Victoriei şi str. Frumoasă. Pentru ca evenimentul să se desfășoare fără probleme, traficul va fi închis gradual pe segmentele: Calea Victoriei – dreapta bd. Regina Elisabeta – stânga bd. Schitu Măgureanu – traversarea Pod Izvor – Parc Izvor – punct final, în intervalul orar 18-19. 

Festivalul Cluj Pride a durat șapte zile 

Și în alte orașe mari ale României au avut loc manifestații similare. Spre exemplu, în Cluj-Napoca, s-a desfășurat Festivalul Cluj Pride 2022, în luna iunie.

Festivalul a inclus marșuri, evenimente culturale și s-a desfășurat pe o perioadă de șapte zile. Tema festivalului a fost „Iubire, Drepturi și Solidaritate”, iar mii de oameni au mărșăluit pe străzile din Cluj-Napoca, în semn de solidaritate cu comunitatea LGBTQ.

Manifestații LGBTQ în lume

Nu doar în România au loc astfel de manifestații. Recent, în luna iunie, artista Alexandra Stan a participat la o paradă similară care a avut loc în Tel Aviv, Israel. Solista a distribuit numeroase imagini de la paradă pe contul personal de Instagram și a fost profund impresionată de atmosfera prietenoasă și lipisită de prejudecată pe care a experimentat-o. 

O manifestație de mari dimensiuni, dedicată comunității LGBTQ, urmează să aibă loc și în Berlin, Germania, pe data de 23 iulie. O astfel de paradă a avut loc pentru prima dată în Berlin în anul 1979, iar la manifestație au participat puțin peste 400 de persoane. Astăzi, mii de oameni își exprimă liber orientarea sexuală și defilează pe străzile Berlinului cu ocazia Berlin Pride. 

Vedete membre ale comunității LGBTQ din România

În România există persoane publice care au avut curajul să vorbească deschis despre orientarea lor sexuală. Între acestea se numără: Mircea Solcanu, Emil Rengle, Zarug, Roxana Vancea, Alexandra Stan. 

Emil Rengle a vorbit, în repetate rânduri, despre orientarea sa sexuală. Ba chiar a distribuit în mediul online un clip video emoționant, prin care s-a adresat tuturor care îl judecă și îl critică. 

„Aş da orice pe lumea asta să aduc o femeie frumoasă acasă, să v-o prezint, să ne strângem în familie fără să fie o ruşine. Mi-aş fi dat viaţa să fiu normal. Dar nu sunt normal, aş fi dat orice să fiu pe placul vostru, în tiparul vostru. Vreau să înţelegeţi că aş da orice pe lumea asta să nu mă simt judecat şi să nu mă simt în neregulă. Şi să scap de toate glumele din liceu, să nu mai aud că sunt poponar. Aş fi vrut să cuceresc lumea aşa cum aţi dorit voi. Vreau să mă iubiţi, să-mi acceptaţi familia chiar dacă va fi un bărbat. Merit să fiu iubit. Dacă mă iubiţi vrea să înţelegeţi că iubesc viaţa şi am să trăiesc până la final cu misiunea asta. Îmi doresc să rezonăm”, spunea Emil Rengle. 

Din păcate anul acesta, Emil Rengle nu participă la marșul Pride din Capitală pentru că se află în vacanță, la mare, acolo unde se bucură de atmosfera incendiară de la festivalul Neversea. 

Vedete internaționale care sunt membre ale comunității LGBTQ

Nume importante de la Hollywood și din industria muzicală de peste Ocean au dezvăluit că aparțin comunității LGBTQ.

Între acestea se numără: Ricky Martin, Adam Lambert, solistul trupei Queen, Lady Gaga, Fergie, prezentatoarea Ellen Degeneres, actorul Jim Parsons, starul serialului „Big Bang Theory”. 

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
ambulanta jpg
loc de munca, 700 de lei pe zi, freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net