Atac mortal de Crăciun! 6 tineri au murit pe un teren de fotbal

Ultima actualizare:

Tragedii violente au îndoliat și acest Crăciun. În Brazilia, unde atacurile sângeroase par să nu țină cont de nimic, șase persoane au fost împuşcate mortal în timp ce sărbătoreau Crăciunul pe un teren de fotbal. Victimele atacului de Crăciun aveau între 15 și 26 de ani și au murit ciuruite de gloanțe 

Polițiștii din Fortaleza îi caută acum pe autorii atacului sângeros. Foto: news.ro
Polițiștii din Fortaleza îi caută acum pe autorii atacului sângeros. Foto: news.ro

Agenţia de securitate publică a statului Ceara a anunțat că şase persoane cu vârste cuprinse între 15 şi 26 de ani au murit şi alte cinci persoane au suferit răni prin împuşcare, relatează dpa, citată de Agerpres. Atacul de Crăciun este atribuit răfuielilor dintre bandele care stârnesc teroare în unele zone ale Braziliei

Ce a stabilit ancheta poliției 

Deocamdată 10 persoane au fost arestate şi şase arme de foc au fost confiscate după atacul de Crăciun petrecut în oraşul Fortaleza la primele ore ale zilei de sâmbătă, a anunțat sursa citată. Autorităţile au spus că patru dintre victime fuseseră arestate în trecut, inclusiv pentru apartenenţa la organizaţii infracţionale. 

Presa braziliană, citând poliţia militară, a raportat că atacul sângeros în registrat de Crăciun ar fi survenit după o ceartă între bandele rivale din zonă, care se ocupă cu traficul de emigranți, răpiri și droguri. 

Brazilia, între primele 12 țări din lume la criminalitate

Potrivit Ministerului Afacaerilor Externe al României, principalul factor de risc în Brazilia este nivelul ridicat al criminalității. În anul 2017, s-au înregistrat în Brazilia 65.602 morți violente (31,6 decese la 100.000 locuitori). Peste 30% dintre omucideri se produc în cursul nopții. Dintre totalul crimelor, 72,4% s-au produs cu arme de foc. În Europa, media este de 19,3%.

Banca Mondială includea Brazilia (studiu din 2019), pe baza statisticilor din 2016, între primele 12 state din lume în ceea ce privește numărul de omucideri la 100.000 de locuitori. Statele în care se înregistrează un indice ridicat de violență sunt Rio de Janeiro, Bahia, Alagoas, Ceará, São Paulo şi regiunile nord-estice.

În Rio de Janeiro, crima organizată este controlată de reţele de traficanţi de droguri care operează, mai ales, în cartierele sărace (cunoscute ca favelas). Armele de foc sunt folosite frecvent în luptele dintre forţele de ordine şi traficanţii de droguri care controlează aceste zone. De asemenea, membrii forţelor de ordine sunt deseori ţinta unor atacuri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net