Tragedie la un internat din Odorheiu Secuiesc. David, un băiat de 17 ani, a murit sub zidul dărâmat

Ultima actualizare:

Un băiat a decedat la scurt timp după ce a fost scos de sub dărâmăturile internatului din Harghita, acolo unde un zid exterior s-a dărâmat și a surprins patru elevi în interior. Tinerii care supraviețuiesc vor fi transferați la Târgu Mureș, scrie adevărul.ro.

Peretele internatului din Odorheiu Secuiesc s-a prăbuşit peste câteva persoane Foto: ISU
Peretele internatului din Odorheiu Secuiesc s-a prăbuşit peste câteva persoane Foto: ISU

David, tânărul de 17 ani, a murit

O adevărată tragedie a avut loc luni, după-masă, după ce zidul internatului Liceului Tamási Áron din Odorheiu Secuiesc, județul Harghita, s-a prăbușit din senin. În total, patru tineri au fost scoși dintre ruine. Doi dintre ei au fost chiar resuscitați de medici, însă din păcate, inima tânărului de 17 ani s-a oprit. David a fost, de altfel, ultimul salvat de către echipele sosite la fața locului. „Cea de-a patra victimă nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul", au comunicat cei de la IGSU.

La locul intervenției au fost alocate două mașini de stingere, o echipă de descarcerare, un camion, un container multirisc, o ambulanță SMURD, două ambulanțe SAJ și trei echipaje ale serviciilor voluntare pentru situații de urgență.

Peretele dărâmat al internatului Foto: ISU Harghita
Peretele dărâmat al internatului Foto: ISU Harghita

Ce a declarat Raed Arafat

Șeful DSU Raed Arafat a făcut declarații în legătură cu tragedia de la Odorheiu Secuiesc. Cei trei tineri vor fi transportați la spital. „Este acum în așteptarea unității mobile de terapie-intensivă. Va fi mutată la Târgu Mureș, nefiind condiții de zbor pentru a fi efectuată mutarea cu elicopterul. Așteptăm concluzia cu băiețelul pe care sper că vor reuși să-l resusciteze. Nu știu dacă prăbușirea se va extinde și la restul clădirii. Acolo se va investiga de către specialiști”, a spus Raed Arafat.

Clădirea anexă renovată a Liceului „Tamási Áron” din Odorheiu Secuiesc a fost inaugurată vineri. Fosta clădire mănăstirească, precum şi clădirea principală a liceului, au fost renovate cu sprijinul guvernului ungar. Ceremonia de inaugurare a clădirii şcolii, care este proprietatea Bisericii Romano-Catolice, a început în biserica parohială de pe Dealul Sfântul Nicolae, unde arhiepiscopul romano-catolic de Alba Iulia, Gergely Kovács a celebrat slujba solemnă şi a binecuvântat clădirea renovată”, scria publicația Știrile Transilvaniei, în 14 ianuarie 2023. 

Citește întreg articolul pe adevărul.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
buster jpg
bani jpeg
sat comoara jpg
plane 2104594 1280 jpg
politia pixabay jpg
washington monument 1628558 1280 jpg
inecat jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net