Transport de medicamente românești de jumătate de milion de euro, blocat în Kazahstan!

#Best buys
Ultima actualizare:

Revoluția din Kazahstan a afectat un transport uriaș de medicamente care ar fi trebuit să ajungă în România. În această regiune au izbucnit proteste violente în ultimele zile. Președintele Kassîm-Jomart Tokaev a impus stare de alertă la nivel național.

Un transport de medicamente românești este blocat în Kazahstan Foto: Unsplash
Un transport de medicamente românești este blocat în Kazahstan Foto: Unsplash

Terapia Cluj are un transport de medicamente de jumătate de milion de euro blocat în Kazahstan.

«Suntem foarte îngrijoraţi de situaţia de acolo, avem o reprezentanţă de 30 de colegi despre care nu ştim nimic, toate comunicaţiile sunt secerate. Cifra de afaceri este de 3 milioane de euro anual din Terapia, un transport de 0,5 milioane de euro stă în tranzit, nerecepţionat, nu ştim ce este cu el, nu ştim dacă va fi recepţionat.

Revoltele au pornit de la creşterea preţului GPL, dar acolo utilităţile (motorina) sunt de la 3 la 10 ori mai mici decât în România», a declarat Dragoş Damian, CEO al Terapia Cluj, potrivit adevarul.ro.

Situația este cât se poate de serioasă. Compania farmaceutică exportă medicamente şi în Kazahstan. Directorul Terapia Cluj a precizat că de o zi nu a mai avut niciun contact cu echipa din Kazahstan: «Totul este blocat, nu mai există internet, reţele sociale».

Mai mulți protestatari din Kazahstan ar fi fost uciși

În ultimele zile, protestele antiguvernamentale din Kazahstan au escaladat într-un mod violent. Preşedintele Kazahstanului, Kassîm-Jomart Tokaev, a cerut sprijin Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC). Protestele au fost declanșate îinițial de creșterea prețurilor la combustibil. Manifestațiile s-au exstins și acum includ și alte nemulțumiri politice. Cu toate acestea, președintele Tokaev susține că tulburările au fost opera unor „bande teroriste” pregătite în străinătate.

De asemenea, poliţia din Kazahstan a anunţat că zeci de protestatari au fost „eliminaţi” în noaptea de miercuri spre joi în Almatî. Protestatarii ar fi încercat să ia cu asalt clădirile administrative.

Conflictul a atras atenția internațională. Departamentul de Stat al SUA a declarat că „urmărește îndeaproape” protestele din Kazahstan. Totodată, un purtător de cuvânt a făcut apel la „reținere” atât din partea autorităților, cât și a protestatarilor.

image
image
image
image
image
image
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net