Tudor Chirilă, mesaj dur de pe scena Untold, înaintea piesei „Barosanii”: Fiecare român se naște cu 300 de euro în minus

Actorul Tudor Chirilă, cunoscut pentru implicarea sa în acțiuni civice, a avut un discurs dur de pe scena festivalului Untold la adresa justiției și a clasei politice din România. Chirilă a transmis mesajul în fața a zeci de mii de spectatori înainte de a interpreta cu formația lui, Vama, piesa „Barosanii”. Discursul său a fost primit cu urale și aplauze.

 Tudor Chirilă: „Sclavii și barosanii”

image

Actorul și liderul formației „Vama”, invitat la festivalul Untold, nu a ratat ocazia ca în fața zecilor de mii de spectatori să atace din nou sistemul juridic din România.

Înaintea piesei „Barosanii”, Tudor Chirilă a transmis un mesaj manifest.

„Țara noastră are parte de două chestii: sclavii și barosanii. Sclavii sunt ăia care plătim taxe, barosanii sunt ăia care le ciordesc și le cheltuie. Fiecare român se naște cu 300 de euro în minus.

După 20 de ani de activitate DNA corupția este de 1 miliard de euro pe an. Aia adevărată e în jur de 16 miliarde, bani care se fură de la noi. Și încă ceva: din toate condamnările de corupție, 80% sunt cu suspendare! Furați liniștiți! Cântecul ăsta este pentru barosani. Cântă cineva cu noi în seara asta, sclavilor? Pentru barosani?”, a spus Chirilă.

„Să facem bani, să fin barosani”

Speechu-ul lui Chirilă a fost aplaudat de zecile de mii de spectatori, apoi a început piesa: „Să facem bani, să fim barosani”.

„Те fас dе nu tе vеzі/Те fас ѕă vеzі се сrеzі сă vеzі/ Ваnіі ѕе fас ușоr/ Țі-о ѕрunе un vrăјіtоr/ Тu сumреrі fеrісіt/ Dаr în рungă n-аі nіmіс”/, spun versurile peisei trupei „Vama”.

Mesajul lui Chirilă la 6 ani de la protestele din 10 August: „Cine sunt ei?”

Actorul a postat și pe pagina lui de Facebook un amplu mesaj în care vorbește despre maerile probleme din România și aduce în discuție faptul că după șase ani de la gazarea protestatarilor din Piața Victoriei din data de 10 august, nu există niciun vinovat.     

„Cine sunt ei? În marea lor majoritate o mafie coruptă care frânează dezvoltarea României. E adevărat, cu largul concurs al populației. Ni se aruncă în ochi cifre de creștere economică, dar 30 la sută din populația țării se zbate mult sub media europeană a sărăciei. Această populație captivă este și bazinul de votanți care îi ține la putere” (...)

„Acum șase ani, pe 10 august, zeci de mii de români au ieșit în stradă (unii veniți din străinătate) pentru un scenariu de viață mai bun, pentru o țară fără corupție sau măcar fără atâta corupție. Puterea de atunci a reprimat în mod violent un miting pașnic. Oamenii au fost bătuți, gazați, stropiți cu furtunurile, bătuți din nou, dispersați. Ca la mineriade. Se pare că miza era mare. După șase ani nu avem niciun vinovat pentru ce s-a întâmplat pe 10 august. Niciun vinovat pentru asaltul forțelor de ordine asupra cetățenilor care își exercitau un drept constituțional. Este asta o țară funcțională?” sunt fragment din mesajul lui Tudor Chirilă postat pe pagina lui de Facebook.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pensioanr uk jpg
Matei Vali Catalina disparuta jpg
apa robinet pahar adobestock jpg
bar pexels jpeg
imapp alex proiectii 116 768x512 jpg
rate banca 0 jpeg
focurile vii wiki jpg
atacator parlament jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net