Turiști francezi și speologi români, blocați într-o peșteră din Apuseni


    Nouă persoane au rămas blocate în peșteră din cauza unei viituri
Nouă persoane au rămas blocate în peșteră din cauza unei viituri

Mai mulți turiști francezi și o echipă de speologi români din Cluj și București au rămas blocați în Peștera Huda lui Papară din Munții Trascăului. O viitură a lovit zonă, venind de pe versant, iar peștera este inundată. Încă plouă, nivelul apei a crescut foarte repede, iar intrarea a fost blocată din cauza furtunii.

UPDATE: După șapte ore, turiștii și speologii au fost scoți din Peștera Huda lui Ppară. Unii dintre turiști au între 14 și 18 ani.

UPDATE: Primarul comunei Sălciu a declarat că echipele Salvaspeo şi Salvamont nu pot interveni, decât după scăderea debitului apei, anunță Mediafax.

Mihaela Alba, subprefect al județului Alba, a intrat în direct la DIGI24 și a dat informații de ultimă oră despre situație. "Drumul comunal 130 care face legătura între comuna Sălciua și satul Sub Piatră este blocat. Salvatorii încearcă deblocarea drumului și ajungerea la peșteră. Eu știu că sunt nouă persoane blocate, turiști francezi și speologi români, și nu am informații că ar fi și copii", a declarat subprefectul.

Salvamontiști, experți speologi și echipaje ISU încearcă să-i găsească pe cei nouă. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Unirea Alba, Alina Marescu, a declarat că, potrivit unui apel făcut la 112, în peşteră au rămas blocate nouă persoane, surprinse de debitul crescut al apei. Doi speologi de la Salvaspeo Cluj urmează să se deplaseze la faţa locului pentru a evalua situaţia din interiorul peşterii, informează și monitorulcj.ro.

cub kassandra rotariu png
cub andreea esca png
pexels Horoscop 3 noiembrie
cutremur 1977 agerpres 0 jpeg
onlyfans jpg
Imagine WhatsApp 2023 02 07 la 13 11 34 jpg
7 frontul poza mare jpg
Elena Gheorghe Armâna Mea 24 mai 2022 2776 jpg
image
image
image
image
image
image
shutterstock 1963971895 jpg
7 frontul poza mare jpg
calendar ortodox 2021 8 februarie sfantul mare mucenic teodor stratilat jpeg
onlyfans jpg
Cutremur Turcia, Getty jpg
Cutremur în Turcia FOTO Profimedia