Turiști francezi și speologi români, blocați într-o peșteră din Apuseni

Ultima actualizare:

    Nouă persoane au rămas blocate în peșteră din cauza unei viituri
Nouă persoane au rămas blocate în peșteră din cauza unei viituri

Mai mulți turiști francezi și o echipă de speologi români din Cluj și București au rămas blocați în Peștera Huda lui Papară din Munții Trascăului. O viitură a lovit zonă, venind de pe versant, iar peștera este inundată. Încă plouă, nivelul apei a crescut foarte repede, iar intrarea a fost blocată din cauza furtunii.

UPDATE: După șapte ore, turiștii și speologii au fost scoți din Peștera Huda lui Ppară. Unii dintre turiști au între 14 și 18 ani.

UPDATE: Primarul comunei Sălciu a declarat că echipele Salvaspeo şi Salvamont nu pot interveni, decât după scăderea debitului apei, anunță Mediafax.

Mihaela Alba, subprefect al județului Alba, a intrat în direct la DIGI24 și a dat informații de ultimă oră despre situație. "Drumul comunal 130 care face legătura între comuna Sălciua și satul Sub Piatră este blocat. Salvatorii încearcă deblocarea drumului și ajungerea la peșteră. Eu știu că sunt nouă persoane blocate, turiști francezi și speologi români, și nu am informații că ar fi și copii", a declarat subprefectul.

Salvamontiști, experți speologi și echipaje ISU încearcă să-i găsească pe cei nouă. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Unirea Alba, Alina Marescu, a declarat că, potrivit unui apel făcut la 112, în peşteră au rămas blocate nouă persoane, surprinse de debitul crescut al apei. Doi speologi de la Salvaspeo Cluj urmează să se deplaseze la faţa locului pentru a evalua situaţia din interiorul peşterii, informează și monitorulcj.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Peștele este vedeta mesei jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
image png
Millie Bobby Brown jpg
bani euro pixabay jpg
litoral jpg
furturi magazine jpg
vlad ciurea
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net