Turiştii au dat năvală în cea mai nouă staţiune! Cât costă intrarea

Rezultate financiare peste aşteptările autorităţilor! Noua bază de tratament şi agrement de la Ocna Mureş (Alba), deschisă în urmă cu o lună, a fost magnet pentru turişti din toată ţara. În 30 de zile au existat aproape 30.000 de intrări, scrie adevarul.ro. „Veniturile au fost de peste 1,7 milioane de lei”, dezvăluie primarul din Ocna Mureş.

Turiştii se bălăcesc  zi de zi în bazinele  complexului balnear  Ocna Mureş. Foto: Laurenţiu Grozav
Turiştii se bălăcesc zi de zi în bazinele complexului balnear Ocna Mureş. Foto: Laurenţiu Grozav

Cel mai nou complex balnear din România a fost construit din fonduri publice. Banii au fost alocaţi de Consiliul Judeţean Alba şi de Consiliul Local Ocna Mureş, iar investiţia s-a ridicat la 7 milioane de euro. Potrivit lui Silviu Vinţeler, primarul din Ocna Mureş, în cele 30 de zile de la deschiderea staţiunii au fost înregistrate 30.000 de intrări.

Aproximativ 25.000 de oaspeţi au fost persoane plătitoare, diferenţa fiind reprezentată de copiii sub 7 ani, care beneficiază de intrare gratuită.

„Veniturile se cifrează la aproape 1,7 milioane de lei. 67% din intrări au fost pentru 4 ore, iar 33% - pentru întreaga zi. Am avut foarte mulţi turişti, care au umplut toate pensiunile din oraş. 99,9% dintre vizitatori au fost mulţumiţi de condiţii”, arată Silviu Vinţeler, care admite că autorităţile n-au fost pregătite pentru un aflux atât de mare de clienţi.

Vedere  aeriană  a staţiunii  de agrement. Foto: Facebook  / Judeţul Alba
Vedere aeriană a staţiunii de agrement. Foto: Facebook / Judeţul Alba

„Am avut şi 2.000 de persoane în ziua de Rusalii, ceea ce a reprezentat un efort foarte mare pentru angajaţi. În zilele de peste săptămână avem între 500 şi 750 de persoane, dar au fost zile şi cu 1.500 de intrări”, spune edilul din Ocna Mureş.

El susţine că au fost demarate deja investiţii noi, necesare pentru a face faţă numeroşilor turişti. Este vorba, în primul rând, despre un sistem care să automatizeze procesul de furnizare a apei încălzite din bazine. De asemenea, se achiziţionează şezlonguri şi dulapuri pentru vestiare.

„Până la sfârşitul lunii vom da drumul şi la partea de tratament. Deocamdată se face doar masaj de relaxare”, adaugă primarul. 

Baza de tratament va avea contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, astfel încât va exista posibilitatea unor tratamente subvenţionate sau gratuite.

O altă veste bună e apropiata redeschidere a singurului hotel din oraş, Europa, care va pune la dispoziţie, începând de săptămâna viitoare, 54 de camere la un confort de trei stele. Pensiunile din Ocna Mureş şi cele din localităţile apropiate sunt ocupate aproape permanent.

Aşa arată  instalaţiile necesare  pentru tratament. Foto: adevarul.ro
Aşa arată instalaţiile necesare pentru tratament. Foto: adevarul.ro

Un abonament săptămânal costă 350 de lei

Un bilet pentru o zi la complexul din Ocna Mureş, în cazul unui adult, costă 60 de lei (de luni până vineri), respectiv 70 de lei (sâmbătă şi duminică). Puştii cu vârsta între 7 şi 14 ani plătesc 35 de lei/zi. Există şi tarife pentru un interval de 4 ore (45 de lei pentru adulţi şi 25 de lei pentru copii). Tarifele abonamentelor sunt 50 de lei/zi pentru adulţi şi 25 de lei/zi la copii, perioada minimă de abonament fiind de 7 zile. Complexul e deschis zilnic, între orele 9.00 - 22.00.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
crima sibiu jpg
parcul Buila Vanturarita jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Captură de ecran din 2024 05 19 la 10 10 00 png
rostariu regina maria jpg
ciocolata calda jpg
vilnius profimedia jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net